Afbeelding
Foto: Charles van der Meijs

Kennis maken met ijshockey? Het kan bij de Yeti's

BREDA - Afgelopen week zijn de ijshockeyers van de Yeti’s gestart aan de collectieve wervingscampagne van de bond IJshockey Nederland. De Bredase vereniging die pas vier jaar bestaat stond voorop in dit project om meer jonge sporters kennis te laten maken onder het motto : ‘Ik wil op ijshockey’. Ook ging een speciale website in première waar ouders en kinderen alle info kunnen krijgen en eventueel lid te worden bij clubs in hun buurt.

Bestuurslid Danny Micola van IJshockey Nederland is enthousiast ondanks de ongewone tijd waarin we leven: ”Als bond willen we de clubs actief ondersteunen bij het werven van jeugdleden al hebben we vanwege corona wel even geaarzeld. In Breda is alles op orde om dit op een verantwoorde manier, volgens alle protocollen, uit te voeren. De club is er echt heel enthousiast mee aan de slag gegaan.”

Voorzitter Roy Slond van de Yeti’s zag het ledental direct na de campagne al toenemen:” We schommelen rond de 150 leden. We hebben een speciaal filmpje gemaakt en bieden op de dinsdagen twee gratis lessen aan van 16.15 tot 17.00u. We zien enthousiaste kinderen die kennis maken met onze sport en als club willen we onze schouders zetten onder de werving van nieuwe jeugdspelers. We leren ze eerst schaatsen op een speelse manier.”


Trainingen

Ondanks dat de competities stil liggen wordt er bij de Yeti’s als een van de weinige clubs flink getraind. Dat is mogelijk omdat de ijshal in Breda door de gedeeltelijke overkapping onder de buitenaccommodaties wordt gerekend. Het eerste seniorenteam dat nog een verbinding met Tilburg Trappers heeft en uit komt in de Eerste Divisie en onder leiding van hoofdcoach en ex- internationaal Bjorn Willemsen traint helaas niet meer op het ijs de andere senioren teams nog wel in tweetallen. De jeugd traint nog gewoon door en speelt als extra onderlinge wedstrijdjes.

Slond tot slot: ”We zijn trots op wat we in die vier jaar hebben bereikt. Als club scoren we hoog binnen de bond. De medewerking van de gemeente en met name wethouder Daan Quaars is prima. Alles bijeen een goede basis om uit te breiden.”.


Informatie

www.ijshockeyclub-yetis.nl/ijshockeyschool-meedoen/[n]