Tessenderlandt trakteert coronaverpleegkundigen

BREDA - Leerlingen van vmbo school Tessenderlandt van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie wilden graag wat doen voor de medewerkers van de corona afdeling van buurman, het Amphiaziekenhuis.

Er werden nieuwjaarskoeken gebakken die de leerlingen op vrijdag 8 januari bij de ingang van het ziekenhuis aan de teamleiding van de Corona afdeling hebben overhandigd.

Ook deze week worden er in de bakkerij van Tessenderlandt weer koeken gebakken en gegarneerd die aanstaande vrijdag, 15 januari, naar het Amphia gaan.


Goed en beter nieuwjaar

We willen de verpleging laten weten dat we aan ze denken in deze tijd waarin er hard gewerkt moet worden onder zware omstandigheden. Daarnaast willen we de buren een goed en beter jaar wensen. Al brainstormend kwamen we op het idee van nieuwjaarskoeken bakken, aldus Paul Steenbakkers, docent Bakkerij.


Leuke attentie en leerzaam proces

In groepen zijn de leerlingen aan de slag gegaan om de koeken te bereiden en te garneren met de tekst ‘gelukkig nieuwjaar’.

Vervolgens werden de koeken mooi ingepakt en in doosjes gedaan met een begeleidende tekst. Naast een leuke attentie voor het ziekenhuispersoneel is het een leerzaam proces voor de leerlingen.

Een van de leerlingen: ‘We willen met onze koeken de medewerkers op de corona afdeling een goed gevoel geven richting 2021 en we hopen dat ze onze baksels lekker vinden natuurlijk!’[n]