Afbeelding
Foto: Blossem Breda

Op de voorpagina van deze krant is te zien hoe het terrein van de voormalige Nibb-it fabriek er nu bij ligt. Dat zal de komende jaren een ware metamorfose krijgen. Op het terrein verrijzen namelijk zo'n 600 woningen onder de naam Blossem Breda.


Het nu bijna volledig braakliggende terrein aan de Ettensebaan was vroeger gevuld met fabrieksgebouwen. Al sinds 2007 stonden de gebouwen leeg. Maas-Jacobs is nu samen met de Nederlands Bouw Unie ( NBU ) uit Etten-Leur eigenaar van het terrein van circa 5,2 hectare. Zij gaan de kans benutten om van deze prominente locatie onder de naam Blossem Breda een nieuwe, groene stadswijk te maken. Het aantal appartementen en grondgebonden woningen is in het huidige stadium nog niet bekend. Maar uitgangspunt is om een woonbuurt van circa 600 woningen te realiseren voor een brede doelgroep. Dat betekent dat er verschillende prijscategorieën zullen zijn en dat Blossem Breda zal bestaan uit zowel huur als koop. Net als Cosun Park zal Blossem Breda een groene uitstraling krijgen. Zo wordt er onder andere een nieuw buurtpark aangelegd. Enkele historische elementen blijven gewaarborgd. Zo krijgen het voormalige ketelhuis en het naastgelegen portiersgebouw aan de Ettensebaan een nieuwe invulling.

Naar verwachting zijn begin 2022 het type woningen en bijbehorende prijzen bekend. Op dat moment zullen de woningen van de eerste fase in verkoop gaan. Zodra 70 procent van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning onherroepelijk is, krijgt de aannemer opdracht om het project te bouwen. Vervolgens zal het gebied geleidelijk een transformatie doormaken, waarbij de verschillende fases elkaar zullen opvolgen. De totale ontwikkeling zal zo'n 5 tot 10 jaar in beslag nemen.[n]