Vlnr Anton Lips, Monique Verstraaten en Paul Piket.
Vlnr Anton Lips, Monique Verstraaten en Paul Piket. Foto: Bredavandaag

Welke ambtenaar wordt 'Mogelijkmaker van het jaar'?

BREDA - Als inwoners van de stad draait Buurtbelangen het eens om. Nu eens niet de gemeente die de inwoners eert met lintjes, prijzen of schouderklopjes. Nee, wij als inwoners waarderen de ambtenaren. Daar is het hoog tijd voor, want anno 2021 maken alleen gezamenlijk iets moois van Breda en de dorpen.

Ze zijn er namelijk ook echt. Ambtenaren die oprecht luisteren en meedenken hoe het wel kan. Die mensen vertrouwen geven en ruimte bieden om mee te doen. Ambtenaren die de de wil hebben om idealen en ambities van inwoners mogelijk te maken. Buurtbelangen zet die Mogelijkmakers graag in de spotlights door er jaarlijks drie te nomineren. Aan alle inwoners van Breda om te stemmen op de Mogelijkmaker van het jaar via www.buurtbelangen.online.


Monique Verstraaten

Zij begeleidt al jarenlang de Bredase Wijkdeals. Het zijn plekken in Breda die door buurtbewoners zelf in beheer zijn genomen. Monique sluit al die deals. Haar bescheidenheid is daarin haar kracht. Monique doet het namelijk niet voor de eer van de gemeente of die van een wethouder. Het gaat haar om de mensen. Dat voelen de ruim 2000 vrijwilligers die met haar samenwerken.


Paul Piket

Hij is al dik tien jaar de steun en toeverlaat van de Gemeenteraad Breda. Altijd vooraan om bestuurlijke vernieuwingen in de Bredase politiek te brengen. Elke manier om de kloof tussen politiek en inwoners te verkleinen grijpt Paul aan. Niet omdat hij dienstbaar is aan de Raadsleden maar echt vanuit het hart gemotiveerd om politiek toegankelijker te maken. Onder zijn leiding werd onder andere de cursus politiek actief voor inwoners ingevoerd.


Anton Lips

Hij is sinds jaar en dag actief in de fysieke buitenruimte van Breda. Geen speeltuin, geen boom, geen stukje Breda dat hij niet kent. En hij kent er ook vaak de omwonenden. Als geen ander staat Anton open voor hun ideeën. Zo zijn er heel veel speeltuinen en buurten een stuk leuker gemaakt voor de onze kids. Mooi voorbeeld is het Sonsbeeckpark dat hij samen met omwonenden opnieuw inrichtte.[n]