Frits Meerts in één van zijn werkplaatsen.
Frits Meerts in één van zijn werkplaatsen. Foto: Archief M&A Frederik

Meubelstoffeerderij&Antiekrestaurateur Frederik maakt meubilair als nieuw

BREDA – Meer dan een halve eeuw stoffeert en repareert het familiebedrijf ‘Meubelstoffeerderij & Antiekrestaurateur Frederik’ antieke, klassieke en moderne meubels. Het vakmanschap is van generatie op generatie overgedragen. Van de vier vestigingen is die in Breda aan de Van Goesseelsstraat 35a15, de hoofdvestiging. “Wij stofferen en restaureren met zorg uw geliefde meubels,” belooft het bedrijf op zijn website www.frederikstoffering.nl vast en zeker.


DOOR HENK KETELAAR


Eigenaar Frederik (Frits) Meerts jr. laat in dat verband weten: “Wij hechten veel waarde aan hoge kwaliteit, goede service en belangrijk; persoonlijk contact. Dat betekent we gratis bij de klant komen kijken wat er gerepareerd moet worden en brengen vrijblijvend een prijsopgave uit. Krijgen we de opdracht, dan wordt het meubelstuk of betreffende voorwerp gratis opgehaald en teruggebracht. Mocht er bij het repareren, renoveren of restaureren onvoorziene kosten ontstaan, dan beginnen we daar pas aan wanneer de klant daarvoor zijn toestemming geeft. Alle zitmeubels met stof, skai of leer bekleedt, zijn te repareren of te renoveren, boot, auto, caravan, tuin en huiskamer, wij repareren en/of maken het weer als nieuw. Kortom: zolang de klant het nodig en zinnig vindt om de stoel, bank, kruk, poef op te knappen, dan is hij bij ons op het goede adres. Ook voor het reinigen van meubels of tapijt kan de klant bij ons terecht. Wij staan er klaar voor. Om efficiënt en nauwkeuring ons werk te doen gebruiken de meest moderne apparatuur. Met onze drie andere vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg bestrijken wij als werkgebied de provincies Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland. Door de vele antiekrestauraties die wij in ons bestaan al hebben gedaan, zijn we intussen ambachtelijke specialisten geworden op het gebied van: zetten en lijmen van stoelen, tafels en ander meubilair, herstellen van water- en brandschade, bestrijden van houtworm, verkleuringen - fineren – politoeren, het met de hand invlechten van biezen en rieten stoelen. Overigens, met deze laatste bezigheid is mijn opa, Frederik sr. 53 jaar, geleden in Haarlem zijn bedrijf begonnen.”


Garantie
"Wij gebruiken uitsluitend kwalitatief hoogwaardige meubelstoffen en leer. De garantie die wij daarop krijgen is drie jaar welke we doorzetten naar de klant. Bij ons bezoek aan huis nemen we de stalen mee, zodat thuis kan worden bekeken welke kleur of materiaal het beste bij het interieur past. Het leer afkomstig van gerenoveerde lederfabrikanten als AW Leder en Van Leeuwen & Ohman leder, wordt met milieuvriendelijke verf in elke gewenste kleur gebracht.”
Het restaureervak is bij Meubelstoffeerderij Frederik intussen zover gevorderd, dat er bijvoorbeeld al enkele schilderijen en een zitting van een oldtimer in hun oude staat zijn teruggebracht. "Dit werk moet met grote precisie gebeuren, het vraagt veel tijd en moeite maar als het eenmaal af is, dan is het resultaat formidabel."[n]