Trainer Errol Sint Jago is blij dat hij weer vol aan de bak kan met zijn Deltalent trainingen
Trainer Errol Sint Jago is blij dat hij weer vol aan de bak kan met zijn Deltalent trainingen Foto: Charles van der Meijs

Deltalent verder met voetbaltrainingen meisjes

BREDA - Gelukkig is er ondanks het corona duiveltje meer ruimte geschapen voor de jeugd om meer uren en met meer deelnemers op het trainingsveld door te brengen. Zo ook binnen het meidenvoetbal in Breda en met name de specialistentrainingen die Deltalent organiseert. Trainer Errol Sint Jago kan weer meer aan de bak om de extra trainingen te verzorgen.


Op de velden van PCP aan de Lage Kant is er elke donderdag van 16.00 tot 17.30u gelegenheid om een extra specialistentraining te volgen naast het werk binnen de club. Ook op de maandagen staat Sint Jago voor de groep op De Lage Banken in Etten Leur. Op de dinsdagochtend geeft hij voetballes bij WDS’19 op de Highschool Haagse Beemden Graaf Engelbert. De KNVB en UEFF-A docent Sint Jago doet dit werk al zo’n jaar of vijf bij Deltalent: Tijdens mijn trainingen leggen we het accent op verdedigende en aanvallende principes. Zowel technisch als tactisch. Voetbalprincipes koppelen aan voetbalhandelingen om de kwaliteit te verhogen.”

Voor de kosten hoef je in het tegenstelling tot de commerciële voetbalscholen niet te laten.

Meiden met ambitie kunnen informatie verkrijgen bij: www.deltalent.eu.

Ook de vereniging PCP vaart wel bij Deltalent. Wekelijks wordt een jeugdteam bij toerbeurt door Sint Jago getraind en krijgen de trainers en begeleiders praktijk en theorieles.

Bestuurslid Ronald Ruedesueli:” We zijn blij met de tegenprestatie van Deltalent omdat ze van ons complex gebruik mogen maken. Onze jeugdafdeling zit in de lift en deze trainingen zijn een welkome aanvulling.”[n]