NAC houdt zicht op directe promotie

BREDA - In een zenuwslopend duel tegen de Graafschap trok NAC zondagavond uiteindelijk aan het langste eind. Al in de eerste minuut was het Robin Schouten die met een snoeihard schot Rody de Boer wist te passeren. Ralf Seuntjens schoot nog wel de gelijkmaker binnen voor De Superboeren, maar dankzij doelpunten van Colin Rösler en Mounir El Allouchi bleven de punten in Breda.

NAC Breda heeft zondagavond zeer goede zaken gedaan in de strijd om directe promotie. Na de forse domper tegen Volendam was de ploeg uit Breda erop gebrand om directe concurrent De Graafschap in eigen huis te verslaan. Alleen op die manier zou directe promotie naar de Eredivisie in zicht blijven.

Rood

Doordat Maurice Steijn vorige week de rode kaart kreeg, was Edwin de Graaf de man achter de knoppen bij NAC. Bij afwezigheid van internationals Adiléhou, Malone en Maria kwam hij tot de volgende elf namen: Olij, Schouten, Rösler, Hendriks, Rutten, Haye, Fiorini, El Allouchi, De Rooij, Bilate, Jansen. Vooraf werd de selectie onthaald met een sfeeractie van de supporters en dat was direct zichtbaar in de openingsfase. Buiten het stadion werd vanaf het eerste fluitsignaal vuurwerk afgestoken en dat was het binnen het veld ook. De wedstrijd was namelijk nog geen minuut oud toen Robin Schouten met een prachtig afstandsschot Rody de Boer passeerde.

De Graafschap leek van slag en had een paar minuten nodig om bij te komen van wat er allemaal was gebeurd. Toen de ploeg het wat beter op de rit bleek te hebben, was het ook meteen raak. Ralf Seuntjens, die al getekend heeft om bij NAC aan de slag te gaan, schoot de bezoekers na elf minuten op gelijke hoogte. 1-1.

Na twee minuten spelen in de tweede helft werd Mounir El Allouchi gevloerd op de punt van het zestienmetergebied van De Superboeren. Diezelfde El Allouchi ging achter de bal staan en legde de bal goed voor. De bal kwam voor de voeten van van Colin Rösler. Die twijfelde niet en schoot de 2-1 binnen. NAC bleef goed voetballen en in de 75e minuut werd dat beloond. Mounir El Allouchi schoot de bal van een meter of twintig met zijn mindere linkerbeen stijf in de kruising: 3-1. Zo liep NAC de achterstand in het klassement op De Graafschap in. Het verschil tussen de ploegen is nu nog 2 punten. Het verschil met nummer 1 Cambuur is flink, namelijk 8 punten.[n]