Afbeelding
Foto: Iris Muller

Kinderboerderij Parkhoeve in Breda-Noord staat volop in bloei, maar ook daar zijn de deuren nog dicht. Maar op het gebrek aan bezoekers heeft de Kinderboerderij wel iets origineels verzonnen: Ze lopen namelijk door de wijk met de dieren.


In de 4-seizoenen-tuin van de Parkhoeve groeien verschillende planten en bloemen per seizoen. De lentetuin begint nu in bloei te komen. Ook worden er binnenkort lammetjes geboren. "De geboorte van lammetjes is natuurlijk erg populair onder bezoekers en dat missen we wel”, vertelt vrijwilligster Stephanie Raming. "We ontvangen jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers. Om het contact met onze bezoekers toch nog aan te houden bedenken we leuke toegankelijke acties en lopen we elke dag een rondje met onze twee ezels, Kelly en Yamas, door de wijk. Zo komen we ook weer een beetje in contact met buurtbewoners.”

Nu de boerderij voor bezoekers is gesloten loopt de Kinderboerderij veel inkomsten mis. "Gelukkig worden we financieel gesteund door de gemeente én we verzinnen leuke acties, zoals een dier sponsoren.” Door een dier te sponsoren steun je de kinderboerderij in de nodige kosten voor de dieren. Bijvoorbeeld de kosten voor de dierenarts. Dat de huidige maatregelen nog even stand houden is voor de vrijwilligers wel even zuur. "Op de boerderij ben je veel buiten dus het is dan helemaal zonde om te horen dat we ook op die manier geen bezoekers mogen ontvangen.”

Dit jaar viert Kinderboerderij Parkhoeve haar twintig jarig bestaan. "Op 6 oktober 2001 opende wij onze deuren. Het zou bijzonder zijn als we dat dit jaar kunnen vieren met onze bezoekers”, aldus Raming. [n]

Teksten door Hanneke Marcelis en Iris Muller