Gereedschap repareren.
Gereedschap repareren. Foto:

Tools To Work is op zoek naar vrijwilligers

TETERINGEN - Mensen zoeken soms interessant vrijwilligerswerk. Heeft u al eens aan werken bij Tools To Work gedacht? Deze organisatie zet zich in voor projecten in Afrika.


Tools To Work kan uw hulp goed gebruiken. In de werkplaats in Teteringen (Breda) werken vrijwilligers samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tools To Work werkt met ruim honderd mensen. Een fijne groep van gepensioneerden tot tijdelijk of langduriger werklozen. Het is een hecht team wat zorgt voor elkaar in een pand waar mensen de kans krijgen hun kwaliteiten te ontdekken en in te zetten.
Er worden diverse goederen ingezameld. Het gaat hierbij om fietsen, gereedschap, naaimachines en breimachines. De spullen worden gerepareerd en waar nodig worden ze opgeslagen in het magazijn. Uiteindelijk zijn de artikelen bedoeld voor projecten in Afrika. Zodra een projectaanvraag is goedgekeurd en financiering is gevonden, worden de gevraagde gereedschappen verpakt in houten kisten en per zeecontainer verzonden.


Diverse vacatures
Op dit moment heeft Tools To Work onder meer vacatures voor een trajectbegeleider.

De vrijwilliger gaat die intakegesprekken voeren met deelnemers. Ook bewaakt deze medewerker met de deelnemers de voortgang en helpt bij de arbeidsmarkoriëntatie. Ook dient er regelmatig overleg te worden gevoerd met gemeenten, de UWV en GGZ-instellingen.
Tools To Work is ook op zoek naar een vrijwilliger voor het magazijn. Die gaat de binnenkomende goederen sorteren, testen en controleren. Op de afdeling gereedschap is ook ruimte voor iemand die zijn tijd wil geven voor een goede zaak. Hier houdt u zichzelf bezig met het controleren op de goede werking van het binnengekomen gereedschap. Vervolgens worden de spullen ontroest, geslepen, gerepareerd en geverfd. Hierna worden de zaken verdeeld.

Op deze manier worden gereedschapskisten samengesteld voor timmerlieden, metselaars, automonteurs, elektriciens e.d.

Vervolgens worden kisten verzendklaar gemaakt voor verzending naar Afrika.

Informatie
Mensen die geïnteresseerd zijn in werken bij Tools To Work, kunnen contact op nemen. Stuur een email naar info@toolstowork.nl.

Over de ervaringen van anderen kunt u lezen op www.toolstowork.nl/medewerkers-aan-het-woord.[n]