WDS'19 slaat weg omhoog in met nieuwe organisatie

De afgelopen weken was WDS’19, dé voetbalvereniging van de Haagse Beemden, volop in beweging. De steeds kleinere groep mensen die zich vrijwillig inzette voor de mooie club uit de Haagse Beemden was voor het jarenlange lid Wouter van de Vendel reden om contact op te nemen met veel vrijwillige kaderleden en in overleg met het bestuur een nieuwe organisatie weg te zetten.


Het motto 'veel handen maken licht werk' wordt hierbij zeker van toepassing, want inderdaad hebben we veel mensen bereikt die allemaal mee gaan doen om WDS’19 uit te bouwen van nu al heel gezellige voetbalclub naar een club met een goede organisatie die zoveel meer is dan een gewone voetbalclub in de Haagse Beemden.

Hopelijk mogen de spelers van 27 jaar en ouder ook snel aansluiten bij hun teamgenoten. Om misschien nog dit seizoen in de KNVB-regio cup maar anders zeker vanaf augustus weer lekker te gaan voetballen.

We zijn en blijven de enige zondagvoetbalclub in de Haagse Beemden met de ambitie om met spelers uit onze eigen jeugdopleiding een herkenbare selectie op de been te brengen. Maar selectievoetbal is zeker niet het enige op zondag. Afgelopen seizoen is onze seniorenafdeling flink gegroeid en die groei gaat zich voortzetten. WDS’19 is de club in Breda waar nog een ouderwets voetbalsfeertje heerst op de velden en waar ook een echt familiegevoel is waar iedereen zich snel in opgenomen voelt. Waar veel senioren die eerder op de dag gevoetbald hebben in de middag blijven hangen om het eerste elftal aan te moedigen en na te praten over de eigen wedstrijd. Voor iedereen die interesse heeft om komend seizoen daar ook onderdeel van te zijn. Iedereen is welkom.

De jarenlange vrouwenvoetbalhistorie is terug te zien op sportpark Paradijs. WDS’19 is de enige club in Breda waar een onafgebroken vrouwenvoetbaltraditie is van inmiddels 40 jaar. Het Vrouwen 1 team timmert hard aan de weg en krijgt de komende jaren flinke instroom van onze grote meisjesafdeling. Het is onze ambitie dat er snel een tweede vrouwenteam bij gaat komen. Er is een meerjarenplan opgesteld voor het vrouwen- en meisjesvoetbal dat namens de KNVB (door bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal) en ING Bank is bekroond met een sponsorovereenkomst voor 3 jaar.

Hiermee hoopt WDS’19 de meiden- en vrouwenafdeling uit te bouwen naar zo’n 150 spelende leden. Overigens is nu al bijna 20% van ons ledenbestand vrouwelijk, dat kom je bij geen andere vereniging in Breda tegen.


Jeugdafdeling

Dan onze jeugdafdeling. Vanaf komend seizoen hopen we niet alleen onze jeugd te laten trainen (elk team traint bij ons twee keer per week) en voetballen zoals dat voor de coronatijd ook al het geval was. We hebben ook ambities. We willen de komende jaren weer “speciaal” worden met onze jeugdafdeling. In de Haagse Beemden zijn daar volop mogelijkheden voor. We gaan middels een meerjarenplan een weg inslaan waar zowel de recreatieve jeugdvoetballer als de prestatiegerichte jeugdvoetballer zich thuis zal voelen.

Onze nieuwe jeugdcommissie is nu al bezig om plannen te maken voor het seizoen ‘21-‘22.

Dit seizoen is er in ieder geval op 24 april nog een meisjesvoetbaltoernooi 5 tegen 5 waar ieder lid van de meisjes, maar ook meisjes van buitenaf van harte welkom zijn om aan deel te nemen.

Op 12 juni wordt het Oranje festival georganiseerd voor leden en niet-leden van 4 tot en met 12 jaar oud.

Meer info: stuur een mail naar voetbalzaken@wds19.nl[n]