Afbeelding
Foto: Iris Muller

Voor Erik van Dijk, eigenaar van De Bruine Pij, voelde vorige week woensdag als een feestdag. Maar dan wel een feestdag waarop hard gewerkt moest worden. Want na een half jaar gedwongen gesloten te zijn, was het wel wennen om weer op gang te komen.


Op het terras van het café naast de Grote Kerk was het woensdag 28 april om stipt twaalf uur al lekker druk. “We gaan heel snel van start, maar dat was te verwachten”, vertelt Erik van Dijk enthousiast. Iedereen heeft volgens hem naar dit moment uitgekeken. “Het voelt echt wel als een feestdag dat we weer open mogen. Je moet alleen echt wel weer even opstarten. Zo heb ik een best wel nieuw team dat ingewerkt moet worden en weer even moet wennen aan de situatie. Bovendien komen er veel andere voorbereidingen bij kijken in verband met de maatregelen, zoals het goed inrichten van het terras.”

Om 12.00 uur mochten de eerste bestellingen eindelijk weer worden opgenomen door de medewerkers uit de bediening. Zelf ging Erik enthousiast in de keuken aan de slag met het bereiden van de eerste lunchgerechten. Daar zal het de komende tijd ook nog bij blijven. Want de terrassen zijn geopend van twaalf uur ‘s middags tot zes uur ‘s avonds. "We hebben een nieuwe, maar beperkte menukaart. Het zijn voor nu dus nog even alleen lunchgerechten en borrelhapjes die we kunnen serveren en waar ons dus nog mee bezighouden, maar we hebben echt weer zin om aan de slag te gaan.”[n] Door Iris Muller

Afbeelding