Rik met de winnende duif.
Rik met de winnende duif. Foto: Bernard Brouwer

Team de Weerd wint vanuit het Franse Morlincourt

BREDA - Dit weekend stond de 3e Vitesse vlucht op het programma vanuit het Franse Morlincourt.


"De duiven werden om 10.30 uur gelost. De weergoden waren ons gunstig gezind. Een heldere lucht en een kalme N.O wind zorgde ervoor dat de duiven onder perfecte omstandigheden huiswaarts konden vliegen."

"Voor deze vlucht waren in onze vereniging C.C. Breda 894 duiven ingekorfd. De verwachting was dat onder dergelijke omstandigheden de duiven rond de 1400 meter per minuut moesten kunnen aanhouden."

De laatste weken bleek dat de duiven van Team de Weerd over de juiste vorm blijken te beschikken. De duiven zijn dusdanig voorbereid en gemotiveerd door het Team en komen als een speer naar huis en drukken voorlopig een behoorlijke stempel op het concours.


De Winnende duif

De winnende duif was vooraf al 1 van de favoriete duiven van Team manager Eric. Dit keer een doffer welke ook nu weer uit het goede hout gesneden bleek te zijn. Hij is een volle broer van twee duivinnetjes die vorig jaar beide bij de Nationale asduiven van Belgiƫ eindigde. De winnende duif is een jaarling welke ook nu weer op het traditionele weduwschap wordt gespeeld en blijkbaar tot op het bot gemotiveerd. Hij kwam aangevlogen vanuit de juiste vlieglijn en viel als een speer vanuit de lucht en werd geklokt op 13.32.45 op de klep en wist de afstand van ruim 252 km met een snelheid van gemiddeld 83 km p/u af te sluiten.

Op de voet gevolgd door enkele hokgenoten.

"Angelo, Eric en Rik van harte gefeliciteerd."[n]