Wandel Challenge West-Brabant 2018
Wandel Challenge West-Brabant 2018 Foto: Breda Actief

Wekelijks samen wandelen tijdens de Wandel Challenge

Dit voorjaar organiseert Uniek Sporten West-Brabant de Wandel Challenge. Vier tot vijf maanden lang, iedere week wandelen vanuit verschillende locaties door heel de regio. Met deze wandeluitdaging wordt iedereen aangemoedigd om in beweging te komen!


De Wandel Challenge West-Brabant is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij mensen op een laagdrempelige manier een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Gedurende 20 weken wordt er wekelijks samen gewandeld vanaf verschillende locaties, samen met professionals zoals fysiotherapeuten en wandeltrainers. De bedoeling is dat de conditie van de deelnemers langzaam opgebouwd wordt. Met als doel om beter en langer te kunnen wandelen.

Deze Challenge is voor iedere Brabander die actiever wil worden, gezondheidswinst wil boeken of de conditie wil verbeteren. Ook voor iedereen met naweeën van corona, diabetes of COPD zijn deze starterswandelingen geschikt! Er wordt rekening gehouden met ieders niveau. Naast het opbouwen van conditie, speelt gezelligheid een belangrijke rol. Juist de gezelligheid motiveert om te blijven wandelen! Wandelgroepen In West-Brabant wordt er elke week vanuit meerdere locaties in verschillende gemeenten gewandeld. Begin mei starten de eerste wandelgroepen en iedere locatie start met een vrijblijvende kennismakingswandeling. Zo ervaren deelnemers of het iets voor ze is.

Kijk voor de startlocaties en aanmelden op www.unieksporten.nl en kies de gewenste gemeente. Voor algemene vragen neem contact met op via 076 523 3555 of stuur een e-mail naar westbrabant@unieksporten.nl
De Wandel Challenge West-Brabant is een samenwerking van paramedische centra, Uniek Sporten West Brabant, Star-shl, Diabetesvereniging Nederland en de Huisartsenzorggroepen en -praktijken.[n]