Groen Klimaatplein.
Groen Klimaatplein. Foto: Marcel L'Abee

Maak je tuin Klimaatbestendig!

PRINSENBEEK - Tuincentrum Groenrijk Prinsenbeek opent – tijdens de regionale Week van ons Water - op zaterdag 15 mei een ‘Groen klimaatplein’.

Het Groene Klimaatplein geeft inwoners informatie over hoe ze met hun tuin kunnen bijdragen aan een gezonde en fijne leefomgeving voor mens en dier. Met praktische en goed uitvoerbare tips kunnen mensen al snel aan de slag in hun tuin! Dit is een gezamenlijk initiatief van de Tuinbranche Nederland, Gemeente Breda en Waterschap Brabantse Delta.


Veranderend klimaat

Het klimaat verandert sneller dan we denken. Er is meer hitte en we hebben heviger hoosbuien. Groene, watervriendelijke tuinen helpen om de verandering tegen te gaan.


Het Groene Kilmaatplein

Het Groene Klimaatplein is een plein van zo’n 30m2. Hier kunnen klanten terecht voor informatie over hoe ze hun tuin groen en watervriendelijk kunnen inrichten. Ook worden zij geholpen met een subsidie-0aanvraag als ze hier interesse in hebben. Het plein is ingericht met 4 thema’s:

1) Groene daken

2) Water in je tuin

3) Tegel eruit, plant erin

4) Hoe krijg je vogels, bijen en vlinders in je tuin


Voordeel met tegels inleveren

Van 15 tot en met 22 mei 2021 kunnen klanten gratis hun ‘uitgewipte’ tegels van minimaal 30x30 cm. inleveren. Hiervoor ontvangen zij dan een gratis vlinderplant (op=op) en kunnen zij profiteren van mooie acties, zoals korting op een regenton.


Samenwerking tussen overheid en tuinbranche

Tuinbranche Nederland heeft het initiatief genomen tot het ontwikkelen van groene klimaatpleinen. Eigenaar Marcel L’Abee van GroenRijk Prinsenbeek heeft daarom direct de samenwerking gezocht met Gemeente Breda en met Waterschap de Brabantse Delta: “Het klimaat gaat ons allemaal aan en nú is het moment om actie te ondernemen! Samen staan we sterker om deze boodschap over te dragen en er zelf iets aan te doen in onze eigen tuin, wijk of gemeente!”

Voor meer informatie over de Week van ons Water van 14 tot en met 24 mei, kijk op: www.weekvanonswaterinbrabant.nl.[n]