Afbeelding
Foto: Iris Muller

Bredanaar Joeri van Dun (32) verhuurt sinds de eerste lockdown zijn eigen Lego collectie aan andere Bredanaars. Met Breda Brickz laat hij op die manier andere Lego fans in zijn omgeving kennis maken met zijn eigen collectie aan Lego en het bouwen van Lego sets.


Joeri van Dun zag een mooie kans om zijn jarenlang verzamelde Lego met andere Bredanaars te delen, toen vorig jaar de eerste lockdown werd afgekondigd. Mensen zaten toen massaal binnen en gingen hun tijd anders indelen. "Samen met mijn vrouw en twee jonge kinderen heb ik best een druk leven en weinig tijd om met Lego te bouwen. Het is zonde als mijn verzameling alleen maar bij ons in de kast staat, dus kwamen we op het idee om het te gaan verhuren. Ook zodat andere mensen iets leuks kunnen doen.” Joeri maakte de Facebook-pagina genaamd ‘Breda Brickz’ aan. Deze dient als platform voor zijn verhuuractiviteiten.

Jong en oud, mannen en vrouwen; alle Bredanaars komen bij Joeri langs om Legosets te halen. "De meest verhuurde set is denk ik de ruimteraket en het piratenschip.” Maar de Legoliefhebber heeft nog veel meer in huis. "Ik heb ook de Taj Mahal, het Vrijheidsbeeld, een set van de tv-serie Friends, Harry Potter sets en heel veel Star Wars.” Het is de hobby van Van Dun die hij heeft omgezet in een bedrijf. "Het lijkt me leuk om dit in de toekomst door te zetten, bouwen met blokjes zorgt voor ontspanning. En dat is iets wat we in deze tijd, maar zeker ook later goed kunnen gebruiken.” [n] Tekst door Iris Muller