Woensdag 12 mei

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. Hemelvaartsdag gesloten. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. De opbrengst is bestemd voor de op- en inrichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl.


Stilstaan bij Geloven

20:00 | Online

‘Stilstaan bij Geloven’, Raad van Kerken Breda. Woensdag 12 mei, 20:00 uur. Start van serie van 2 online gespreksavonden over ‘Oog in oog’ van Kick Bras. Gespreksleiding: ds. Joan van Kempen. Op de woensdagen 12 en 26 mei verdiepen we ons in het boek ‘Oog in oog’ van Kick Bras. Met teksten en beelden gericht op de ervaring van de Eeuwige. Hoe ervaren wij onze band met de Eeuwige? Aanmelden bij ds.vanKempen@PKNBreda.nl Na aanmelding ontvangt u een Zoom-link.


Donderdag 13 mei

Kerkelijke vieringen

Diverse kerken

Protestantse gemeente Breda: Donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag: Lucaskerk, online te volgen meditatie door ds. R. Knijff om 11.30u.
Sacramentskerk: Donderdag 13 mei, Hemelvaartsdag: op deze dag is er geen viering in onze kerk.


Zaterdag 15 mei

Stilstaan bij Geloven

12:00 | Online

Stilstaan bij Geloven, Raad van Kerken Breda. Zaterdag 15 mei, 12:00 uur. Dankbaar, het nieuwe gelukkig zijn. Een gesprekspicknick ‘Wat ter tafel komt’. Apostolisch Genootschap, Breda. Eet, drink en praat. Laat je inspireren door de ontmoeting. Dankbaarheid maakt gelukkig. Maar hoe word je dankbaarder? Is het te leren? Aanmelden via Iederal.nl


Zondag 16 mei

Kerkelijke vieringen

Diverse kerken

Protestantse Laurentius kerk: Zondag 16 mei, Zevende Zondag van Pasen: Exaudi; dienst van Schrift en Tafel, voorganger dr Karel Blei, organist Gijs v. Spankeren. Om aan deze dienst te kunnen deelnemen moet u zich aanmelden bij de scriba mw Ike Beks: ikebeks@gmail.com.. Deze en voorgaande diensten zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl; een complete liturgie staat op de website: Protestantsegemeenteginneken.nl onder “zondagdiensten”.
Sacramentskerk: Zondag 16 mei 11.00u: Viering van Woord en Gebed. Het secretariaat is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-11.00u. Tel. 076-8862768. U kunt dan o.a. een intentie opgeven en spullen inleveren voor de Voedselbank. Per email zijn we te bereiken op: secretariaat@sacramentskerkbreda.nl.
Protestantse gemeente Breda: Zondag 16 mei: Lucaskerk, onlinedienst om 12.00u, ds. J. van Kempen (gezamenlijke dienst van Lucas- en Markuskerk); Johanneskerk, dienst om 10.00u, ds. W. Wiersma. De diensten zijn online te volgen via de website www.pknbreda.nl onder actueel/vieringen.


Dinsdag 18 mei

Stilstaan bij Geloven

20:00 | Online

‘Stilstaan bij Geloven', Raad van Kerken Breda. Dinsdag 18 mei, 20:00 tot 21:15 uur. Lectio Divina ‘Handelingen': Online geloofsgesprekken in kleine groepen. Sint Franciscuscentrum van het Bisdom Breda. Voor wie geboeid is door het Bijbelboek Handelingen, elke christengelovige en geïnteresseerde. Begl.: Vincent de Haas, diaken van het bisdom Breda. Aanmelden en info op https://sintfranciscuscentrum.nl/vorming