Woensdag 26 mei

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Kom eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. Kleding voor het seizoen en veel leuke, handige en nuttige artikelen. Grote voorraad golfballen. De opbrengst is bestemd voor de op- en inrichting van een kliniek in de binnenlanden van Benin (West-Afrika). www.kringloopsanaga.nl.


Niet.solo

18:30 | Online

Met meer dan twee coronaproof activiteiten geïnspireerd door beeldende kunst, biedt het online evenement Niet.solo jou op 26 en 27 mei een toffe avondbesteding! Twee workshops gebaseerd op kunstwerken van Aaron van Erp en Cécile Verwaaijen. In de kunstclub gesprek over hoe we op dit moment samenleven en bekijk je in 360 graden de virtuele tour door Club Solo.Aan de hand van een virtuele tour maak je een artistieke reis waarin je de kunstwerken van Aaron van Erp bewondert. Een tekenworkshop, geïnspireerd op de werken die je gezien kan hebben in de virtuele tour. Daarnaast maak je met naald en draad je eigen kunstwerk tijdens de textielworkshop. Online ervaring en gesprek in onze community op Facebook @niet.solo. Wil jij alvast voorproeven? Houd dan @niet.solo via Instagram en Facebook in de gaten. Meld je dan nu aan via de link in onze bio op Instagram of Facebook @niet.solo, contact: DM @niet.solo. Dit event is tot stand gebracht in samenwerking met studenten van de opleiding Social Work aan Avans Hogeschool Breda en het kunstenaarsinitiatief Club Solo. De initiatiefnemers van Niet.solo zijn het idee begonnen om in tijden van COVID-19 studenten met elkaar te verbinden op basis van hun interesse voor beeldende kunst.


Stilstaan bij Geloven

20:00 | Online

‘Stilstaan bij Geloven’, Raad van Kerken Breda. In dit kader vind de volgende activiteit plaats: Woensdag 26 mei, 20:00-21:15 uur. Webinar “Gebed verandert God niet maar verandert ons”. Inleider: Carolijn Voorst tot Voorst. Sint Franciscuscentrum van het bisdom Breda. Voor iedereen die meer wil weten over de werking van de heilige Geest. Carolijn van Voorst tot Voorst over haar ervaringen met het gebed als leidende kracht in het gezinsleven, de opvoeding en het vrijwilligerswerk in de Kerk. Aanmelden: https://sintfranciscuscentrum.nl/gebed.


Vrijdag 28 mei

Stilstaan bij Geloven

13:30 | Lutherse kerk

Vrijdag 28 mei, 13.30-17.30 uur. Tweejarige ‘Leergang Bijbel’; De grote verhalen uit de Tenach en de Brieven van Paulus. Ekklesia Breda. Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda. Op vrijdag 28 mei wordt Jozua behandeld. Docent is Alex van Heusden. Informatie: Franck Ploum (info@zinsverband.nl). Aanmelden: info@zinsverband.nl.


Zondag 30 mei

Trinitatis in de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

10:00 | Laurentiuskerk

Zondag 30 mei: Trinitatis, zondag van de heilige Drie-eenheid, dienst van Schrift en Tafel, voorganger ds. Arie Poldervaart, organist Gijs van Spankeren. Om aan deze dienst te kunnen deelnemen moet u zich aanmelden bij de scriba mw Ike Beks: ikebeks@gmail.com. Deze en voorgaande diensten zijn te beluisteren via Kerkomroep.nl; een complete liturgie staat op de website: Protestantsegemeenteginneken.nl onder “zondagdiensten”.


Viering in diverse kerken

10:00 | Diverse kerken

Johanneskerk: ds. E. Agterhuis. Marcuskerk: ds. P.J. van Midden. Lucaskerk: pastor R. Supardi en ds. R. Knijff. Oecumenische viering. Voor het persoonlijk bijwonen van diensten is i.v.m. coronmaatregelen aanmelding vooraf verplicht: zie www.pknbreda.nl/formulier. De diensten zijn ook digitaal te volgen via www.pknbreda.nl/actueel/vieringen.


Viering in Sacramentskerk

11:00 | Sacramentskerk

Zondag 30 mei 11.00u: Viering van Woord en Gebed. Het secretariaat is geopend op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur. U kunt dan o.a. terecht om een intentie op te geven of om spullen te brengen voor de Voedselbank. Het telefoonnummer is 076-8862768. Per email zijn we te bereiken op secretariaat@sacramentskerkbreda.nl.

Zondag 11 juli

Rommelmarkt

Overaseweg

Op zondag 11 juli 2021 hebben wij een gezellige rommelmarkt waarvoor je een plekje met tafel kan huren voor 12,50 per plekje. Je mag kiezen binnen of buiten. Vragen? Fam. de Nijs Overaseweg 33 Breda tel 0641477845/e-mail;wdenys@ziggo.nl