Afbeelding
Foto: Medewerker van Because We Carry

Buggy's en kinderwagens voor gevluchte kindjes

PRINSENBEEK - De Nederlandse hulporganisatie Because We Carry start weer een nieuwe inzamelactie.


Op het Griekse eiland Lesbos wordt de situatie steeds nijpender: vorig jaar brandde het grote opvangkamp Moria geheel af. Alle vluchtelingen werden ondergebracht in grote tenten in een in allerijl uit de grond gestampt nieuw kamp, gesitueerd op een voormalig militair oefenterrein dat een groot deel van het jaar nat en moerassig is. De grond loopt regelmatig onder waardoor kinderen tot hun knietjes in het water staan. Tot overmaat van ramp besloot de lokale overheid van Lesbos drie weken geleden tot het per direct sluiten van opvangkamp Kara Tepe, de plek waar de meest kwetsbare vluchtelingen werden opgevangen. Because We Carry ziet hoe jonge ouders worstelen met de zorg voor hun pasgeboren of nog jonge kindjes. Een kinderwagen of buggy, waar het kindje in ieder geval veilig en droog in kan slapen, zou zo welkom zijn. Daarom is snel en efficiënt deze grote inzamelactie op poten gezet. In elke provincie is een vrijwilliger van Because We Carry inzamelpunt. Marga Vermeulen uit Prinsenbeek is dat voor de provincie Noord-Brabant.

Heb jij een buggy of kinderwagen staan die je niet meer gebruikt en met liefde door wil geven aan een vluchtelingenbaby op Lesbos?

Wij kunnen inklapbare buggy’s of kinderwagens mét zonneklep i.v.m. de brandende zon in de zomer, gebruiken. Uiteraard dienen deze schoon, heel en netjes te zijn, met nog goed werkende veiligheidsgordeltjes en wieltjes.


Inleveren

Inleveren kan bij BWC vrijwilliger Marga Vermeulen in Prinsenbeek t/m zaterdag 5 juni a.s. Graag een e-mailtje sturen voor het adres en om de dag en tijd voor het inleveren af te stemmen: vermeulen.m@outlook.com.


Donatie

Heb je geen buggy of kinderwagen beschikbaar maar wil je wel graag een donatie doen voor deze mooie actie? Graag! Het transport van de buggy's en kinderwagens kost veel geld. En ook de hulp die Because We Carry op Lesbos biedt aan zwangere en net bevallen vrouwen kost geld: van zwangerschapskleding, voorbereiding op de bevalling, Just Born babypakketten tot hulp bij het geven van borstvoeding, babymassage etc. Een kleine bijdrage om dit mooie project voort te kunnen zetten is meer dan welkom. Ga naar www.becausewecarry.org en klik op de knop ‘Doneren'![n]