Soufiane is de eerste die het getuigschrift ontvangt.
Soufiane is de eerste die het getuigschrift ontvangt. Foto: Helden van Breda

Soufiane voortaan door het leven als ‘Held van Breda’ na verrassingsmoment bij Albert Heijn

BREDA - Soufiane Elazizi mag zich ‘Held van Breda’ noemen. Met zijn stichting DoesSouf haalde hij 30.000 euro op voor onderzoek naar SCA type 2, een ziekte waar hij zelf ook aan lijdt. Het getuigschrift ontving de Bredanaar bij de Albert Heijn op het Valkeniersplein, waar hij werkt.

Soufiane Elazizi werd zaterdag 29 mei als eerste verrast met het getuigschrift ‘Held van Breda’ in de Albert Heijn op het Valkeniersplein, waar hij werkt. Daarbij hielden bestuurslid Emilie van Empel en voorzitter selectieteam Karin Holthuis van Stichting Tientjes een korte toespraak. De spil bij het verrassingsmoment was André Boersma, manager van dit AH-filiaal en voorzitter van stichting DoesSouf.


Soufiane lijdt aan Spinocerebellaire ataxie (SCA) type 2. Dat is een ernstige erfelijke aandoening waarbij je kleine hersenen signalen niet goed doorgeven en je zenuwstelsel wordt aangetast. Je gaat erdoor trillen, verliest snel je evenwicht en wordt slechter verstaanbaar. Eerder overleden al twee ooms, de vader en de zus van Soufiane aan de aandoening. [n]

Soufiane is de eerste die het getuigschrift ontvangt.