Afbeelding
Foto: Margret Tielemans

Al 150 deelnemers voor NAC OldStars

BREDA - Elf amateurverenigingen in en rondom Breda, met Advendo en Beek-Vooruit als nieuwkomers, faciliteren komend voetbalseizoen samen met NAC Maatschappelijk het NAC OldStars-project voor zestigplussers. Inmiddels hebben zich al ruim 150 deelnemers aangetreden. Zestigplussers die interesse hebben om, op aangepast niveau en een rustig tempo, weer een balletje te trappen, kunnen zich op ieder moment van het seizoen aanmelden.


Sinds 2016 wordt in Breda en omstreken elke woensdagochtend Walking Football gespeeld. Er wordt gestart met een kop koffie in de kantine van de amateurverenigingen, waarna de enthousiaste zestigplussers het veld betreden. Walking Football is een aangepaste variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden en fysiek contact is niet toegestaan. Er wordt ook samengewerkt met Pluk! fysiotherapie om blessures van deelnemers te behandelen en te voorkomen. Het geeft Ferry Groothedde (69), een gerust gevoel: ‘Het is prettig dat ik nu bij NAC OldStars met mijn leeftijdsgenoten een balletje kan trappen en dat ik dus niet bang hoef te zijn om geblesseerd te raken. Het is fijn om op deze manier fit te blijven’.


Walking Football in Corona tijd

Dit jaar konden ook voor de Oldstars een aantal activiteiten niet doorgaan. Maar gelukkig kunnen ze ondertussen al weer een paar maanden volop trainen om de conditie weer terug op pijl te brengen. Naast de trainingen hebben ze de laatste maanden ook Heel NAC OldStars Bakt, NAC stapt door en de NAC fietstocht op de planning gehad en kan er langzaam maar zeker weer worden gekeken naar wedstrijden en toernooien.


Teambuildingsactiviteiten

Naast de Walking Football-trainingen staan er ook verschillende sociale activiteiten op het programma. Het draait immers niet alleen om voetbal, zo beaamt ook Cor Bels (72). ‘Ik ontmoet nieuwe vrienden met wie ik hard kan lachen. Maar ook alles eromheen, zoals de wedstrijdbezoeken aan NAC, de toernooitjes en nog veel meer activiteiten zijn super leuk! Je merkt dat je weer echt onder de mensen bent in een gezellige voetbalcultuur.’


Deelnemen aan NAC OldStars

Benieuwd waar Walking Football wordt georganiseerd bij u in de buurt? Meer informatie over locaties, tijden en deelname is te vinden op www.nac.nl/oldstars. U kunt ook een mail sturen naar maatschappelijk@nac.nl.[n]