Scene uit de film.
Scene uit de film. Foto: Vibe Motion

Dansschool The SCENE maakt bijzondere korte film

BREDA - Dansschool The SCENE zag onder haar leden de effecten van de huidige coronacrisis. Ze worden eenzaam, maken zich druk over hun toekomst of zitten in een oplopende, onveilige thuissituatie. Reden genoeg voor de artistiek leider van de stichting Wilgo Piqué om een korte film te maken en daarmee de verhalen van die jongeren in beeld te brengen.


Veel jongeren hebben volgens Piqué hun toekomst - academisch, professioneel, sociaal, financieel - in rook zien opgaan. “Dit heeft vergaande gevolgen. Ons doel is om dat te laten zien door middel van dans, expressie, spoken word en muziek. De film neemt geen standpunt in tegen Covid-19 of de maatregelen; de dansers laten met hun eigen choreografieën enkel hun kijk op de huidige situatie zien.”

Volgens Piqué is het niet alleen belangrijk dat de verhalen worden verteld, maar ook dat de jeugd weet waar ze naartoe kunnen met vragen en voor hulp. Daarom heeft hij een samenwerking opgezet met Jeugd GGZ. Ook is hij op zoek naar meer instanties die willen bijdragen aan oplossingen voor de jeugd.


“We willen ze laten zien dat ze niet alleen zijn"


Fundraising om de film uit te brengen

Piqué hoopt met de film jongeren in Nederland, België en misschien zelfs het buitenland te bereiken. Daarom vraagt hij mensen om het project te steunen door middel van een fundraising op GoFundMe. In ruil voor de donatie krijg je een exclusieve link naar de première van de film.

Ook over grotere sponsoring is nagedacht. “Mensen, bedrijven of organisaties die flink willen bijdragen aan dit project, krijgen natuurlijk een plekje in de aftiteling van de film,” zegt Piqué, “maar elke bijdrage is enorm waardevol en kan goed gebruikt worden om dit verhaal de wereld in te krijgen.”

Kijk op www.gofund.me/55e3403b voor meer informatie over het project en om te doneren!


Bijzondere samenwerkingen voor een mooi doel

Piqué werkt voor het project samen met dansers en andere professionals uit een werkveld dat ook hard getroffen is door de crisis. Piqué: “Onze dansers, die het verhaal vertellen, zijn amateurs en jong-professionals. Achter de schermen werken ze samen met professionals op gebied van regie, camera, muziek, tekst, techniek, visagie, styling, decor, locatie, en de gemeente Breda”.


Weer aan de slag

Piqué: “Iedereen was blij dat ze weer aan de slag konden. Ze dragen allemaal belangeloos bij aan het project, omdat ze dit verhaal graag willen vertellen. We hopen dat we met onze film niet alleen de jongeren, maar mensen in ons werkveld eraan kunnen herinneren dat we van elke situatie, toch iets moois kunnen maken, zolang we het samen doen.”[n]