Youth to Connect loopt met Nacht van de Vluchteling

BREDA - Na een periode van reorganisatie en een doorstart zet de jongerenorganisatie Youth to Connect zich op de kaart. In de nacht van 11 op 12 september loopt de kerngroep 40 km mee met de Nacht van de Vluchteling.


Youth to Connect is een vrijwilligersorganisatie opgezet voor-en-door jongeren die werkt vanuit het gedachtegoed van Don Bosco. Alhoewel het kantoor gevestigd is in Amsterdam, zijn de jongeren van Youth to Connect verspreid over het hele land. Ze zetten zich in voor jongeren in Europa, waar er samengewerkt wordt met projecten in bijvoorbeeld België, Oostenrijk en Tsjechië.


Opbrengst naar Stichting Vluchteling

Het doel is om jongeren betrokken wereldburgers te maken, die zich in willen zetten voor de maatschappij. Ook willen ze jongeren met verschillende achtergronden samenbrengen, wat een van de redenen voor de deelname is. “We vinden het belangrijk om jongeren uit hun comfortzone te krijgen en nieuwe dingen te proberen. Om hierin het goede voorbeeld te geven dagen wij onszelf uit om 40 km te gaan lopen en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen”, aldus de organisatie.

Het geld dat opgehaald wordt met Nacht van de Vluchteling gaat naar stichting Vluchteling, die zich inzet voor vluchtelingen wereldwijd. Doneren kan op de teampagina van Youth to Connect.


Informatie

Wil je meer te weten komen over de organisatie, bekijk dan de Facebook (Youth to Connect-DB) en Instagram (@youthtoconnect_db) of stuur een mailtje naar info@youthtoconnect.nl.[n]