Carla zorgt voor haar moeder Joke
Carla zorgt voor haar moeder Joke Foto: Nynke de Jong

Alle routes Expeditie Mantelzorg geopend

BREDA - Vanaf vandaag zijn alle 3 de routes van Expeditie Mantelzorg te wandelen. Ga mee op ontdekkingstocht en kom alles te weten over het leven van mantelzorgers Carla (route Breda), Joep en Cathelijne (route Bavel) en Peter en Anna (route Prinsenbeek).


De routes zijn op eigen gelegenheid te wandelen tot eind september. Daarnaast organiseert StiB binnenkort wandelingen in groepen.


Informatie, routes en aanmelden

Kijk voor meer informatie, de routes en aanmelden voor de georganiseerde wandelingen op www.stib-breda.nl/expeditie


Foto-expositie

Carla zorgt voor haar moeder die steeds vergeetachtiger wordt. De man van Anna kreeg op vrij jonge leeftijd Parkinson. Joep en Cathelijne kwamen er al vrij snel achter dat hun zoon zich anders ontwikkelde dan leeftijdsgenootjes.

Een foto-expositie langs de route laat hun dagelijks leven zien. Via QR-codes bekijk je interactieve video’s met vragen en dilemma’s: wat betekent het zorgen voor hun relatie, hun vrije tijd, hun toekomstbeeld? Zo ontdek je stap voor stap hoe het is om mantelzorger te zijn voor een naaste die ziek is of een beperking heeft.


Aandacht voor mantelzorg
Breda telt ruim 47.000 mantelzorgers: mensen die langdurig zorgen voor een naaste. Ruim 5.000 mantelzorgers voelen zich zwaar belast. Onderzoek laat zien dat mantelzorgers zich zwaarder belast voelen dan voor de coronacrisis.

StiB wil met Expeditie Mantelzorg aandacht vragen voor mantelzorgers, zorgen voor (h)erkenning en wijzen op informatie, advies en ondersteuning die voor hen beschikbaar is.[n]

Peter kreeg op vrij jonge leeftijd Parkinson
Morris heeft een verstandelijke beperking