Afbeelding
Foto: Perry Roovers Fotografie

Succesvolle eerste stapavond in Breda: ‘Kippenvel’

BREDA - Zaterdag was het dan eindelijk zover. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis mochten Bredanaars weer ‘gewoon’ uitgaan. Dat zorgde voor ouderwets gezellige drukte in de binnenstad. Bredase cafés kijken tevreden terug naar de eerste stapavond.

Tot anderhalf jaar geleden waren de taferelen van zaterdagavond niet bijzonder, maar sinds de coronamaatregelen in werking traden, was ‘gewoon’ stappen er lang niet meer bij. Tot zaterdag. Kroegen en cafés mochten gasten, na het tonen van een negatief testbewijs of een vaccinatiebewijs, weer ouderwets laten feesten. Hierbij hoefden stappers ook geen anderhalve meter te waarborgen.


Na de eerste twijfels naar aanleiding van de testbewijzen, besloten veel cafés hun deuren toch te openen. Het testen voor toegang bleek voor veel stappers geen belemmering te zijn. De binnenstad was ouderwets druk en gezellig. De volgende ochtend blikken zij terug op een succesvolle avond. "Het was geweldig en mega gezellig. Iedereen had er echt zin in”, blikt Coyote Breda terug. "Kippenvel.” Ook Catch 22 is nog aan het nagenieten. "Het was een topper.” Shots Breda laat weten ontzettend blij te zijn hun gasten weer te mogen ontvangen. "We hebben hier heel lang naar uit gekeken. Het was daarom een heerlijk gevoel”, vertelt de shooterbar. “Het was gisteren super druk en daardoor super geslaagd.”


Bij café Walkabout was het eveneens geslaagde terugkeer. “HEEEERLIJK! Super genieten.” Cue Breda stemt daarmee in. “Het was perfect gelukkig, volle bak. Daar zijn we blij om.” [n]