Afbeelding
Foto: Sjak van Hoof

Organisator Tijn Kapteijns van Kairos Events heeft enorm genoten van 'zijn' Ploegendienst. "De energie van onze bezoekers was echt geweldig. Zelfs een wolkbreuk kon de pret niet drukken!"


Onwerkelijk. Dat is hoe het voor festivalorganisator Tijn Kapteijns afgelopen weken voelde toen er gestart kon worden met de opbouw van Ploegendienst bij de Galderse Meren. Daar konden duizenden festivalliefhebbers éindelijk weer een weekend ouderwets feesten. "Ik ben heel blij met hoe het is gelopen. De sfeer was echt geweldig", vertelt Kapteijns. Voor deze unieke editie werd groots uitgepakt, met onder andere een podium op het water en een nieuwe brug. "Ik ben heel trots op onze gave podia, en ook de brug was echt een blijvertje!" Waar Kapteijns wel van baalde, waren de lange wachttijden bij het Testen voor Toegang vooraf. "Dat mensen bereid zijn om 1,5 uur in de rij te staan om naar ons toe te kunnen komen, dat vind ik een eer. Maar ik baal wel dat dat nodig was. Helaas ligt het testen voor toegang buiten onze macht. Ik hoop dat zij hun werkwijze gaan verbeteren, want zulke wachttijden mogen er niet heel de zomer zijn." 

Het weer werkte tijdens Ploegendienst niet helemaal mee, met zaterdag veel miezer en op zondag zelfs een wolkbreuk. Maar het mocht de pret geen seconde drukken, vertelt Kapteijns enthousiast. "Het kwam met bakken uit de lucht, maar iedereen bleef feesten. En de laatste uren ging het zonnetje gewoon weer schijnen. Dat had echt iets magisch. Ik heb enorm genoten."[n]