Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

GGD komt met vaccinaties naar Bredanaars toe: Binnenkort prikbus in Hoge Vucht

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De GGD gaat binnenkort met een prikbus naar de Hoge Vucht. De bus zal drie dagen lang in de wijk staan om buurtbewoners de mogelijkheid te bieden om op laagdrempelige manier informatie te krijgen over het vaccin. Wie het wil, kan ook ter plaatse gevaccineerd worden. Er wordt geprikt met Janssen, zodat de buurtbewoners meteen volledig gevaccineerd zijn.

De vaccinatiebereid van de de verschillende Bredase wijken varieert enorm. Onder andere in de Hoge Vucht is het aantal mensen dat zich heeft laten vaccineren tegen Covid-19 relatief laag. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat bewoners niet goed genoeg geïnformeerd zijn over het vaccin. Of omdat ze niet de mogelijkheid hebben om af te reizen naar een vaccinatielocatie. Daarom komt de GGD op 22, 23 en 24 juli naar hen toe.

Drie dagen zal de GGD met een bus op het parkeerterrein in de wijk staan, laat woordvoerder Miranda Gramser van GGD-West-Brabant weten. Het hoofddoel van de actie is het informeren van de buurtbewoners. Door naar de wijk toe te komen maakt de GGD het voor buurtbewoners gemakkelijker om hun vragen persoonlijk te stellen. 

Wie ter plaatse graag meteen een vaccin wil krijgen, heeft die mogelijkheid. De GGD zal in de bus mensen vaccineren met het Janssen-vaccin. Dat heeft als voordeel dat buurtbewoners die kiezen voor een vaccinatie, meteen volledig gevaccineerd zijn.

Bereidheid
De vaccinatiebereidheid in de verschillende wijken stond in Breda al langer op de politiek agenda. Het CDA stelde eerder al vragen over hoe de gemeente de bereidheid in de wijken waar de bereidheid om te laten vaccineren aan ging pakken. De prikbus, die in Duitsland al langer wordt ingezet, was één van de oplossingen die de partij opperde.