Afbeelding
Foto: Mitch

Bijzonder: Bredase Gerard en Mimi 65 jaar getrouwd

BREDA - Op 7 juli 2021 zijn Gerard Smolders en Mimi Smolders – Melissen 65 jaar getrouwd.


Gerard werd geboren als jongste zoon van Gerard Smolders en Emerence Verbeke in 1929, in het Ginneken. Hij was het broertje van Annie, Thom en Mathilde. Het gezin woonde op de hoek van de Ginnekenweg – Koningin Emmalaan. In de nadagen van de bevrijding van Breda in 1944-1945 diende het huis nog als politiepost van de Poolse militairen van de 1e Poolse pantserdivisie. Mimi Melissen werd op 12 mei 1931 geboren in de Adrien Mildersstraat in Rotterdam. Zij was de dochter van Joop Melissen en Jo Broeders. De familie Melissen heeft het Rotterdams bombardement meegemaakt en verhuisden dan ook naar het 'veiligere' Brabant.

Na de oorlog ging Gerard studeren aan het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda en werd piloot. Gerard maakte deel uit van de Nederlandse troepenmacht die in 1950 naar Korea werden uitgezonden. Mimi ging werken in de “gerenommeerde” Bredase schoenwinkels. Zij leerde Gerard kennen, die op Gilze-Rijen gestationeerd was en een collega was van haar broer.

Ze trouwden, inmiddels alweer 65 jaar geleden, in de Laurentiuskerk in het Ginneken. Ze gingen wonen in het nieuw verkregen huis aan de Taxandrialaan. Ze bewoonden de verdieping boven de ouders van Gerard. In de jaren daarna bleef Gerard tot zijn pensioen werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. En zoals dat gaat volgen in een lange militaire loopbaan veel overplaatsingen elkaar op en was verhuizen het jonge stel niet vreemd. Ze woonden in Breda, Delft, Oosterhout en nu alweer lange tijd terug in Breda. Op 7 juli 2021 toerden ze nog eens, nu in een prachtige koets met paarden, langs alle plekjes in Breda waar zij mooie herinneringen aan hebben.[n]

Gerard Smolders en Mimi Smolders – Melissen