Afbeelding
Foto: BredaVandaag

De 26-jarige Lauri is fulltime te vinden op de Havermarkt. Al zeven jaar werkt ze in de Bredase horeca, en zodra ze erover begint te vertellen, verschijnt er een lach op haar gezicht. "Het zit gewoon in mijn bloed, en het gaat er niet meer uit."


Lauri is bedrijfsleider van de Suikerkist, maar komt met een dienblad drank uit de Corenmaet gelopen. "We werken momenteel allemaal samen hier op het plein. Het familiegevoel is hier enorm sterk. Dat vind ik meteen één van de leukste dingen aan het werk." Lauri is fulltime op de Havermarkt te vinden, en heeft echt een passie voor het werk in de horeca. Zij is er dan ook nog lang niet klaar mee. "Bij mij zit het echt in mijn bloed. Het is gewoon enorm leuk werk. De waardering van de gasten is heel groot, en je kunt altijd wel even gezellig kletsen." Zitten er dan nooit chagrijnige gasten tussen? Dat wel, geeft Lauri toe. "Maar het heeft vooral te maken met je eigen instelling hoor! Als je zin hebt om er een leuke dag van te maken, dan straal je dat ook uit, en dan lukt dat vanzelf!" 

Omdat Lauri fulltime werkt, kon ze ook in coronatijd in loondienst blijven. "Ik herinner me dat niet heel negatief. We zijn echt aan de slag gegaan met creatieve ideeën, en het familiegevoel is alleen maar sterker geworden!" En voor wie ook deel wil uitmaken van de familie, is er altijd plek stelt Lauri. Want ook zij zijn op zoek naar personeel. "Een diamant in de dop is bij ons, net als bij bijna alle andere horecazaken hier in de stad, altijd welkom!" [n]Tekst door Hanneke Marcelis

Afbeelding