de kinderen glijden 1 voor 1 de school uit,
de kinderen glijden 1 voor 1 de school uit, Foto: Pieter

Spetterend afscheid groepen 8 BS de Klokkebei

ULVENHOUT - “Het zingen zo saam met z’n allen. Acht jaar deelden wij klas en tent. Een glimlach bij zon en bij regen. Je weet dat je Klokkebeier bent, ja bent. Daarom, o daarom, daarom zeggen wij nu tot ziens, tot ziens". Dit waren de laatste regels van het eindlied, gezongen door alle leerkrachten vanaf t dak van de school afgelopen woensdag 21 juli.


Traditiegetrouw werden alle kinderen met een grap en een grol vernoemd in het lied. Dit jaar toegezongen door alle leerkrachten vanaf het dak van de school. De kinderen waren dansend en swingend aangekomen, lopend achter een heuse discobus..


Eerder hadden ze met zijn allen genoten van hun laatste 'Klokkebei kamp diner'. Georganiseerd door de ouders en gekookt door de Uitdaging. De stokbroodjes kruidenboter, pasta en wafels met aardbeien en slagroom, gingen erin als koek.
 

De grote tent was sfeervol aangekleed met foto's van 8 jaar Klokkebei. "Wat een leuke herinneringen allemaal zeg."

Na het zingen, werden de kinderen verwelkomd in de school met een heerlijk glaasje champagne en ging iedereen lekker los op de disco klanken van DJ Sjoerd, de talentvolle DJ en zoon van onze eigen Mieke.

Chassé theater

Eerder in de week, op maandag en dinsdag mochten de kinderen de eindmusical opvoeren in het Chassé theater. Wat een feest was dat. De kers op de taart in een vreemd coronajaar.

De kinderen schitterden en straalden en de ouders waren apetrots, net als de leerkrachten Bas en Noeska. En toen was het ineens donderdagochtend 22 juli.

De kinderen mochten lekker een beetje uitslapen na het eindfeest.

Nog één keer naar school. Iedereen schreef zijn of haar naam op het Klokkebei kamp t-shirt.

Presentjes

Om 12 uur gleden ze de school uit. Ze hadden allemaal een leuke gymtas met het Klokkebei Logo gekregen, de tekst van het eindlied, een groepsfoto en nog een leuk klassen cadeautje van de leerkrachten.


Verder gewapend met genoeg skills om te kunnen starten op hun nieuwe school. Niet alleen kennis, maar ook meer dan genoeg sociale vaardigheden om een succes te kunnen maken van hun middelbare schooltijd en verdere groei naar volwassenheid. "Wij zijn enorm trots op ze. Onze kanjers van de toekomst."

team OBS de Klokkebei.[n]