Buitenexpositie Museum de Stee
Buitenexpositie Museum de Stee Foto: Evert van Kooij

De Vereniging Teterings Erfdeel bestaat 30 jaar

TETERINGEN - In oktober bestaat de Vereniging Teterings Erfdeel 30 jaar. De vereniging houdt zich bezig met zaken die betrekking hebben op de eigen leefomgeving door het onderzoeken en bestuderen van de verschillende aspecten die tot het begrip heemkunde behoren.


Heemkunde maakt een verbinding tussen onze wereld en die van onze voorouders. Teterings Erfdeel heeft zich als doel gesteld het verleden van Teteringen levend houden en haar geschiedenis uitdragen aan belangstellenden. De vereniging tracht dit doel te bereiken door het ordenen en inventariseren van cultuurhistorisch materiaal in museum de Stee, alsmede het doen houden van lezingen en het organiseren van excursies en tentoonstellingen.

Wilt u als nieuwe bewoner nader kennis maken of wilt u het verleden opfrissen dan heeft u daartoe zondag 8 augustus van 14.00 tot 16.00 uur de gelegenheid in ons Museum de Stee. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de erfgoederen is zeer welkom. Het museum kunt u vinden op het Zuringveld 1a in Teteringen. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website www.teteringserfdeel.nl[n]