Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Sporten op het strand op het Chasséveld

BREDA - Houd je van beachsporten? Dan is het Chasséveld in Breda sinds kort dé plek om te zijn. Begin deze maand werd een hoek van het parkeerterrein namelijk omgetoverd tot een beachsportplek met twee volleybalvelden én de sportcontrainer. 


DOOR HANNEKE MARCELIS

Netten, lijnen, een goal, de sportcontrainer, boombakken en natuurlijk een enorme hoeveelheid zand. De hoek van het Chasséveld recht tegenover de bowling, waar eerst nog het Smakenrad stond, is omgetoverd tot een heus strand. En dat is goed nieuws voor liefhebbers van beachsporten zoals beachvolley, beachsoccer of -tennis. Want zij kunnen er heel de zomer gebruik van maken. Pas half september zal het nieuwe Bredase 'strand' weer worden weggehaald.


Van het beachsportveld wordt dankbaar gebruik gemaakt door Breda Actief. Zij organiseren er verschillende activiteiten en wedstrijden en hebbenhet beachsporten toegevoegd aan de activiteiten van SummerviBes voor de jeugd. Maar ook zelf samengestelde teams kunnen ervoor kiezen om het veld te reserveren voor een wedstrijdje. Wethouder Boaz Adank had de eer om het veld officieel te openen. “Dit beachsportveld biedt dichtbij huis een sportieve aanvulling op de extra buitenruimte in onze stad om te bewegen en sporten. Je kunt je volley-skills voor deze populaire sport aan het strand nu met je vrienden op ons eigen sportstrandje oefenen", vertelt hij enthousiast. "Breda Actief voegt de beachsporten toe aan het diverse sportieve zomerprogramma SummerviBes. De sportcoaches begeleiden deze sporten en organiseren wedstrijdjes zodat de jeugd hiermee kennis kan maken. Nu nog duimen voor een zonnetje boven het veld en dan is de zomersfeer compleet.” Het veld reserveren kan via www.breda.nl/gymzalen-en-sporthallen-huren..


Maatregelenpakket
Het aanbieden van extra buitenruimte voor bewegen en sporten maakt deel uit van het Maatregelenpakket aanpak corona 2021. Meer Bredanaars brengen als gevolg van de coronamaatregelen namelijk de zomervakantie in de eigen stad door. De gemeente investeert daarom in extra ruimte dichtbij huis voor jong en oud. Zo zijn ook de nieuwe stadsstrandjes bij onder andere Gasthuisvelden en Boeimeerpark onderdeel van het maatregelenpakket. Hetzelfde geldt voor Breda Buiten.[n]