Team de Weerd
Team de Weerd Foto: Bernard Brouwer

Super weekend voor Team de Weerd

BREDA - Dit weekend stonden er twee vluchten op het programma. Eén voor de jonge duiven vanuit Morlincourt en de eerste natourvlucht vanuit Quievrain. 


De duiven van Quievrain kregen zaterdag als eerste om 09.30 uur de vrijheid. Daarna konden de 412 duiven, welke in onze vereniging voor deze vlucht waren ingemand, aan hun terugreis beginnen. 

Het grootste gedeelte van de vlucht hadden de duiven redelijk helder weer maar naar gelang ze Nederland naderde trok de lucht dicht en waren de zichten beduidend minder. 

Met deze omstandigheden hadden zoals verwacht met name de oude duiven het minst moeite, echter de wat minder ervaren jonge duiven hadden hier wat meer moeite mee. 


De Winnaars: Team de Weerd 

De duiven van de uiteindelijke winnaars van beide vluchten, Team de Weerd, hadden hier het minste last van bleek achteraf. Hun duiven wisten op beide vluchten de concurrenten veelal te slim af te zijn. 

Op Quievrain had hun duif de 146 km het snelst afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 90 km p/u. op de voet gevolgd door twee hokgenoten. Met een score van 47 prijzen op 98 gezette duiven mag je toch spreken van een goed gemiddelde. 

Op Morlincourt deden ze dat nog een dunnetjes over en wisten ze 32 duiven op de uitslag te spelen van de 94 gezette duiven. 

Hun uiteindelijke winnaar wist de 252 km met een gemiddelde van net geen 90 km p/u. af te leggen. Ook nu op de voet gevolgd door een hokgenoot. 

Henk, Eric, Rik en Angelo van harte gefeliciteerd. 


Uitslagen 

Quievrain 150 km

1-2-3-5-7-8-9-11-12-13-14-15. Team de Weerd; 4-6. A.L.L. van Grinsven; 10. R.J.J.M.kil.

Morlincourt 252 km

1-2-7-8-11-12-15. Team de Weerd; 3-10. A.Timmers; 4-13. A.L.L. van Grinsven; 5. Kasper Kool; 6. C & F Nulle; 9. C van Wanrooy; 14. Comb D & I Godek.[n]