Woensdag 25 augustus


Oecumenisch Coventry Middaggebed

12:00 | Grote kerk

Woensdag 25 augustus, 12.00-12.30 uur: Oecumenisch Coventry middaggebed (Raad van Kerken Breda). Voorganger: mw. Boukje Flach-Tuinhof.

 

Donderdag 26 augustus

Zomersportdagen Monkey Moves Breda!

9:30 | Sportveld honkbalclub JEKA

Komt jullie apekoppie (4-9 jaar) met ons sporten? Bij Monkey Moves maken we kinderen klaar voor een levenlang bewegen! We dompelen ze onder in de wereld van super leuke sporten en spellen! https://monkeymoves.com/regio/breda/ (klik op kampen/events)

 

MotMot gallery Sessions

20:00 | MotMot Gallery

Line-Up: Vonder & Joshua J. 26 augustus. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. De sound van multi-talent Joshua J laat zich het beste omschrijven als wavy R&B, soul en hiphop. Een nog jonge opkomende dj/producer uit Breda die hard gaat en sinds een tijdje nu ook zijn eigen vocals op zijn tracks zet. Nóg jonger en nóg experimenteler is Vonder, de Bredase samenwerking tussen Ellenor Vora en Benjamin Schoones (Noire Antidote), die beiden de donkere randjes van de melancholische wereld opzoeken. In de MotMot Gallery Sessions laten we het praten graag aan muzikale kunstenaars over. Altijd twee muzikanten die elkaar aanvullen of prikkelen. In korte sets en een huiskamersetting nemen zij je mee in hun wereld en is er extra ruimte voor interactie en vragen. Tickets via https://www.electronbreda.com/product/thegallerysessions/ max 50 zitplaatsen

 

Vrijdag 27 augustus

Buurtcamping Hoge Vucht

14:00 | Sportpark 't kadijkje

Drie dagen lang wordt het sportterein een gemoedelijke camping, bewoond door mensen uit de buurt. Op de buurtcamping is iedereen welkom en is iedereen gelijk.

 

Bingo Bal des Voorpret

22:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

Vrijdag 27 augustus hebben we in gemeenschapshuis de Biesdonk weer een gezellige bingo. Zaal open 19:00 uur. Aanvang 20:00 uur. Gemeenschapshuis de Biesdonk, Belgieplein 8, Breda.

 

Zaterdag 28 augustus

Open Imkerijdag Teteringen

12:00 | Parkeerterrein Jumbo

Op zaterdag 28 augustus is de open imkerijdag van het bijenhoudersgilde St. Ambrosius Teteringen/Breda. Dit gilde is opgericht op 22 oktober 1717 en heeft ruim 30 actieve leden. Het bijenhouden werd vroeger alleen beoefend door boeren en tuinders. Tegenwoordig is het veel meer een hobby en vinden we het belangrijk om de belangen te behartigen van de aangesloten leden. Leden kunnen deelnemen aan cursussen voor beginners en gevorderden. Daarnaast stimuleren we aanplant van honing- en stuifmeelgevende gewassen (drachtplanten). Voorts geven we voorlichting aan ieder die belangstelling heeft in het leven van de bijen. Leden van het gilde zijn op deze dag op de volgende locatie actief: Zaterdag 28 augustus van 10.00-16.00 uur. Locatie: parkeerterrein van de Jumbo te Teteringen (Scheperij). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Werner van Geloof 06-49687556. Zie ook de website www.bijenhouders.nl.

 

Expositie Ludovicus van Eijnatte

13:30 | Laurentiuskerk

Zomer 2021, voor het tiende jaar, staan er nieuwe beelden van Ludovicus van Eijnatte in en rond de Protestantse Laurentiuskerk te Ginneken aan de Duivelsbruglaan. Dit jaar vijf werken, waarvan drie binnen en twee buiten in natuursteen. Openingstijden: buiten dagelijks. In de kerk op de zaterdagen in de maand juli en augustus en de eerste week van september van 13.30-16.30 uur en op Open Monumentendagen. Van 13.00-17.00 uur, www.ludovicusvaneijnatte.nl - www.protestantsegemeenteginneken.

 

STEK toer

14:00 | STEK Breda

Laat je wonderlijk verrassen tijdens de STEK toer. De gids, leidt je rond en neemt je mee in het verhaal en de sfeer van STEK, de circulaire hotspot van Breda. Zie info : https://www.facebook.com/events/253917992861777?ref=newsfeed

 

Zondag 29 augustus

Bingo

14:00 | Breda

De Bezige Bij houdt op zondag 29 augustus een bingo, aanvang 14.00 uur, zaal open 13.00 uur. We spelen 10 rondes op de boek, 1 hoofdronde. We hebben mooie prijzen en een hoop gezelligheid.

 

Kerkdienst in Protestantse Laurentiuskerk Ginneken

12:00 | Laurentiuskerk

Zondag 29 augustus 10.00u: dienst van Schrift en Tafel, voorganger ds. Eward Postma, organist Gijs van Spankeren. Vantevoren aanmelden is niet meer nodig, registratie (naam en tel.nummer) bij binnenkomst is nog wel verplicht.

 

Vieringen Protestantse gemeente Breda

12:45 | Lucaskerk

Zondag 29 augustus: Lucaskerk, Tweeschaar 125, aanvang 10:45 uur, ds. R. Knijff. Markuskerk, Hooghout 98, aanvang 10:00 uur: pastor R. van Oorschot. Johanneskerk, Dreef 5, aanvang 10:00 uur: ds. J. Sterrenburg (Hardinxveld). Aanmelden voor de kerkdiensten i.v.m. coronamaatregelen: voor zaterdag 12:00 uur vóór de zondagse dienst via www.pknbreda.nl/vieringen. Diensten zijn ook online te volgen via dezelfde website.

 

Gratis Tientjes Wandeling in het Mastbos

15:00 | Restaurant de Boschwachter

Doe mee aan de gratis Tientjeswandeling elke laatste zondag van de maand. Het gaat daarbij vooral om het onderling contact en de gezelligheid. Daarom wordt er ook halverwege gepauzeerd om samen wat te eten en te drinken. Graag tevoren aanmelden i.v.m. traktatie in de pauze, in ons en uw eigen belang (want vol=vol) bij Leo: alleblasleo9@gmail.com en 06-38126889. Verzamelen om 13.00 uur bij Restaurant de Boschwachter, Huisdreef 4. Tijd: 13.00-15.00 uur.

Donderdag 2 september

Social Veteranen

17:00 | Breda

Op 2 september gaat de SBV beginnen met een nieuwe maandelijkse social voor Bredase veteranen. De huidige social/inloop wordt al enige tijd georganiseerd op de laatste donderdag van de maand in Huize Raffi en goed bezocht door vooral oudere veteranen. "Dat loopt prima en daar gaan we dus gewoon mee door." De nieuwe social is bedoeld voor alle Bredase veteranen, maar we hopen er vooral de jongere veteraan te ontmoeten. We bedoelen dan de veteranen van UNIFIL in Libanon en alle missies daarna. Ook jullie vinden het fijn oude maten te ontmoeten, oude koeien uit de sloot te halen vooral die oude verhalen met elkaar te delen. Iedere eerste donderdag van de maandag van 17.00-19.00 uur borrel bij de Heeren van Breda op de Grote Markt. Drankjes voor eigen rekening. Hapjes van de Heeren van Breda. Motto: eenvoud is al moeilijk genoeg.