impressie Nieuwe Mark
impressie Nieuwe Mark Foto: n.v.t.

Ontdek de Bredase Stadsnatuur

BREDA - Met de aanleg van de Nieuwe Mark met groene kades zal er de komende jaren meer van de natuur zijn te beleven in de binnenstad. Het project Green Quays biedt je de mogelijkheid om te ontdekken wat er nu al is te zien. In september worden diverse excursies georganiseerd, geleid door echte ecologen.


3 september 13.00-15.00 uur Insectenexcursie: Welke vlinders, bijen en libellen vliegen er in de stad? Bij slecht weer op 3 september wordt deze verplaatst naar 10 september.

5 september 10.00-12.00 uur Stadsplantenexcursie: Waarom groeien muurplanten op muren en andere planten niet? En waarom groeien er in de stad andere planten dan op het platteland?

11 september 10.00-16.00 uur en 1 oktober 19.00-21.00 uur Vissencursus: Ontdek de Bredase onderwaterwereld. Na de theorieles en twee excursies kun je de Bredase vissen op naam brengen en zelfstandig of in een groep onderzoek doen.


Informatie

De excursies en cursus zijn gratis. Opgeven kan via gasthuisvelden@breda.nl . Na opgave ontvang je enkele dagen van te voren een e-mail met informatie over het startpunt. Meer informatie is te vinden op https://www.greenquays.nl/nieuws/gratis-groene-cursussen-en-excursies[n]