Vrijwilliger en gast op duofiets
Vrijwilliger en gast op duofiets Foto: Fotoclub Nieuw Ginneken

Fietsmaatjes Breda trapt af op 18 september

BREDA - Op zaterdag 18 september trapt wethouder Miriam Haagh letterlijk en figuurlijk het nieuwe Bredase initiatief Fietsmaatjes Breda (www.fietsmaatjesbreda.nl) af. 


Fietsmaatjes Breda zorgt er met duofietsen voor, dat iedereen kan blijven fietsen. Ook mensen die dat door een beperking niet meer kunnen, kunnen zo toch genieten van het buiten fietsen. Samen met een bekend of nieuw fietsmaatje gaan ze gezellig op pad. Mensen die de duofiets willen uitproberen, zijn 18 september van harte welkom om dan ook te komen. De aftrap vindt plaats bij Korenmolen de Hoop in Bavel om 10.00uur. 


Tweede duofiets in gebruik
Fietsmaatjes Breda is de 26e gemeente waar nu met elektrische duofietsen gefietst kan worden. Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen. Zo zorgt Fietsmaatjes voor beweging, gezelligheid en een frisse neus, rekening houdend met de coronamaatregelen. Sinds februari is er door een groep van vrijwilligers hard gewerkt aan het opstarten van dit initiatief in Breda. Dankzij de sponsoren kan Fietsmaatjes Breda op 18 september de 2e duofiets in gebruik nemen. Iedereen die interesse heeft in Fietsmaatjes Breda, is welkom bij de feestelijke opening op 18 september tussen 10 en 12 uur. Tijdens een proefrit kunnen geïnteresseerden ontdekken of men vaker wil meefietsen als vrijwilliger of gast. Ook vrijwilligers die willen ondersteunen in het verder door ontwikkelen van dit initiatief zijn zeer welkom.[n]