Uitreiking bokaal door Rens Aben aan Wim van Deurse.
Uitreiking bokaal door Rens Aben aan Wim van Deurse. Foto: Paula Aben

Open Libre Toernooi Teteringen groot succes

TETERINGEN - Met 45 deelnemers aan het Open libre Toernooi van Teteringen, kunnen we terug kijken op een geslaagd toernooi en dat zeker voor herhaling vatbaar is.


De deelnemers kwamen uit ’t Ginneken, Breda, Molenschot, Prinsenbeek en natuurlijk ook uit ons eigen dorp Teteringen. De wedstrijden werden in gemeenschapshuis ‘t Web gespeeld. Nadat de voorrondes in de poules gespeeld zijn, hebben zich 32 deelnemers geplaatst voor de afval rondes.


Kwartfinales
Uiteindelijk zijn we de kwartfinales ingegaan met 8 deelnemers, te weten Wim van Deurse uit Breda, Rinus van de Avoird uit Prinsenbeek, Piet van Westebrugge uit Teteringen, Henk Koenraads uit Breda, Piet van Leijsen uit Teteringen, Antoon Laming uit Molenschot, Rob van Vlaenderen uit Teteringen en Frans van de Heuvel uit Prinsenbeek.


Finalisten
Na een aantal zinderende partijen bleven de halve finalisten over, te weten: Wim van Deurse (Breda), Henk Koenraads (Breda), Piet van Leijsen (Teteringen) en Frans v.d. Heuvel (Prinsenbeek). De wedstrijd tussen Piet van Leijsen en Frans v.d. Heuvel was een triller. Piet van Leijsen moest 67 punten halen tegenover Frans van de Heuvel 25 punten, voor Piet van Leijsen een zware opgave. Piet kon 61 punten van de 67 halen maar Frans van de Heuvel ging er met de winst vandoor en plaatste zich in de finale. Piet van Leijsen maakte wel de hoogste serie van het toernooi 24 caramboles. De andere finalist was Wim van Deurse.


Finale
De finale tussen Wim van Deurse en Frans v.d. Heuvel werd geleid door arbiter Joop v.d. Made en werd op het nippertje gewonnen door Wim van Deurse die heel het toernooi constant speelde.
Op de finaledag waren er een 50 tal supporters aanwezig om de wedstrijden gade te slaan.


Prachtig toernooi


Al met al een prachtig toernooi en dank aan de sponsors.

Tevens de leden van biljartclub BCPO Teteringen bedankt voor hun ondersteuning tijdens dit toernooi.[n]