Bootcampen voor het ontbijt
Bootcampen voor het ontbijt Foto: Amber van Dun

Basisschool de Klokkebei mag eindelijk weer op kamp

BREDA - Afgelopen maandag 13 september was het zover. Onze beroemde Klokkebei-kampen gingen weer van start. De kinderen stonden te trappelen.


Na 2 jaar waarin de kampen ivm Covid niet door konden gaan, hadden ze er weer superveel zin in. Nadat alle bagage ingeladen was, vertrokken de groepen 8 A en 8B, samen met Charlotte, Amber, Patty en Addie en met een aantal begeleidende ouders lekker op de fiets naar de nieuwe kamplocatie. Na jaren de herfstkampen op het Schouteveldt te hebben doorgebracht, was nu een nieuwe locatie uitgekozen.

Camping ‘t Zand in Alphen.

Wat een heerlijke plek is dat! Een prachtig groot grasveld aan de zwemplas, waar gevoetbald, gezwommen, hutten gebouwd en lekker gespeeld kon worden. De eerste weken worden in het onderwijs de “Gouden weken”genoemd. In die weken proberen we door allerlei samenwerkingsopdrachten en kanjeropdrachten van de groep een (h) echte groep te maken. En hoe kun je dat nu beter doen dan met kampdagen. Samen tenten opbouwen, boodschappen doen, koken, spelen , slapen etc. De kinderen hebben genoten. De komende 2 weken gaan ook de groepen 5, 6 en 7 genieten van een spetterend en soms best fris herfstkamp. De groepen 8 kijken alweer uit naar hun eindkamp in de Ardennen. waar ze gaan kamperen en survivallen als afsluiting van hun basisschoolperiode. Een herinnering voor het leven.[n]