UIt het Baronie archief Baronie - Moerse Boys uit 2019.
UIt het Baronie archief Baronie - Moerse Boys uit 2019. Foto: Marcel Mol

Zondag streekderby Baronie - Moerse Boys

BREDA - Baronie gaat als een speer, vierwedstrijden gewonnen, twaalf punten en een doelsaldo van 13-3. Baronie lijkt dan ook klaar voor de derby zondag 26 september tegen Moerse Boys.

Baronie had zondag een kwartier nodig om de wedstrijd te doen kantelen tegen Nuenen. In dat eerste kwartier was de ploeg uit Nuenen feller en scherper dan de Baronnen. Langzaam werdt de ploeg uit Nuenen terug gedrongen op eigen helft waarna Baronie in slechts drie minuten de 0-2 op het scorebord wist te krijgen. Mustafa en Jens Wirix waren hier verantwoordelijk voor. Na rust was het opnieuw Mustafa die de Baronnen op 0-3 zette, Er leek een grote score op het bord te komen deze middag maar Jorik Mijnhijmer wist zijn penalty niet te benutten door de lat te raken. Hierna kreeg Baronie nog een strafschop maar om onduidelijke reden ging de goal die Mustafa scoorde niet door en mocht Nuenen een vrije trap nemen.

Zondag de derby tegen Moerse Boys

Moerse Boys wist afgelopen zondag niet te winnen van UDI'19 en moest met 0-0 genoegen nemen. Echter Daan van de Broek had de Oranje /witte op 1-0 kunnen brengen maar ook zijn strafschop werdt door de doelman van UDI gestopt. Moerse Boys zag in de tweede helft die zelfde van de Broek uitvallen met opnieuw een hamstring blessure en zal Daan enkele weken moeten missen. Baronie rekent zondag op veel toeschouwers vanuit Zundert maar ook van uit Breda natuurlijk. De wedstrijd staat onderleiding van de Heer S. Weeda en de pupil van de week is, Tem van Leerzem. Aftrap op de Blauwe Kei is om 14.00 uur.[n]