Johanny Gelens wint goud op 800 meter
Johanny Gelens wint goud op 800 meter Foto: Wouter Schelvis

Sprint atletes actief op NK Para-atletiek

BREDA - Op de valreep van het seizoen dat eigenlijk nog niet eens begonnen was, werd in Eindhoven het Open Nederlandse Kampioenschap Para-Atletiek georganiseerd.

Te vroeg voor de atleten die nog niet aan wedstrijden hebben kunnen deelnemen. Te laat voor de Para-atleten die net uit Tokyo terug kwamen.

De Bredase atletiekvereniging Sprint kwam met twee deelneemsters aan de start.

Johanny Gelens traint bij de afdeling Running Blind van Sprint Breda maar kwam nog uit voor AV Passaat. Na een carrière op de weg heeft zij op de Bredase baan vooral op de sprint en middenafstand nummers getraind. In de klasse T12 voor atleten met een visuele beperking won zij zowel de 400 als de 800 meter in een Nederlandse recordtijd van respectievelijk 1.28,36  en 3.00,29 minuten.

Denise Wijnbergh ondervond stevige concurrentie.

Bij de racerunners behaalde zij drie tweede plaatsen op de 60,100 en 200 meter.

Haar tijd op de 60 meter betekende een verbetering van haar persoonlijk record tot 13,20 seconden.[n]