Alle 175 taarten gemaakt de leerlingen van de Kbs St Joseph voor het 100 jarig bestaan
Alle 175 taarten gemaakt de leerlingen van de Kbs St Joseph voor het 100 jarig bestaan Foto: Maurice van de Lisdonk

Heel Joseph Bakt 175 taarten ter ere van 100 jarig bestaan

BREDA - Woensdag 29 september heeft basisschool KBS St. Joseph 'Heel Joseph Bakt' georganiseerd. Alle leerlingen kwamen samen met ouders, opa’s, oma’s en bekenden een feestelijk eigengebakken taartje eten. 


Op dinsdag 28 september gingen alle leerlingen de keuken in om taarten te bakken ter ere van het 100 jarig bestaan te vieren. Een taartje kostte 1 euro en met het opgehaalde bedrag zullen de feestelijke festiviteiten bekostigd worden. 


100 jaar

De school bestaat dit jaar 100 jaar en het hele jaar door organiseert de school activiteiten om deze heugelijke leeftijd te vieren. Het was woensdag één groot feest. 

Er werden in totaal wel 175 prachtige taarten gebakken met behulp van ouders. In tijdsblokken kwamen alle klassen een taartje uitzoeken en deze konden samen met ouders en grootouders opeten. 

Oma Wilma eet samen met haar kleinzoon Joaz een taartje. “Wat een gezellige 100 jarige verjaardag. Geweldig om hierbij te mogen zijn”. 

Maurice van de Lisdonk, de directeur keek trots toe. “Wat geweldig om dit weer samen zo feestelijk te vieren. De school bruist en ruikt heerlijk van alle lekkere taartjes. Wat een feest” 

Annet Romkema, de Eventmanager van het 100 jarig bestaan van zorgde voor een soepele doorloop. 

“Vanmorgen is de jury langs geweest om te proeven en te onderzoeken welke taart de lekkerste, mooiste en origineelste taart is. Dit was een hele klus.“ Donderdag is de prijsuitreiking. 


Festiviteiten

Annet Romkema is aangesteld om de verschillende festiviteiten verspreid over het schooljaar te organiseren. 

Festiviteiten die georganiseerd zullen worden zijn: Een kerstmusical, een filmavond, een vossenjacht, een escaperoom en op zaterdag 14 mei 2022 een prachtige reünie. 

“Alles in het thema van het 100 jarige bestaan. We staan stil bij de historie van de school: hoe ging het 100 jaar geleden?” We eten niet het hele jaar taart, aldus Romkema. 


'Saamhorigheid en historie staan centraal'


Klaar voor de volgende 100 jaar

Het 100-jarig bestaan wordt ook aangegrepen om de school weer helemaal klaar te maken voor de volgende 100 jaar, Het gebouw krijgt een facelift met onder meer een opknapbeurt voor de entrees en de hallen. Er is een nieuw logo ontworpen dat binnenkort op de gevel zal prijken. 

Bovendien heeft de school de afgelopen twee jaar, samen met alle betrokkenen, hard gewerkt aan een nieuwe eigentijdse missie/ visie die in dit feestjaar breed zal worden gedeeld. 

Met alle leerlingen en ouders staat het team van Kbs St. Joseph in de startblokken om er een heel fijn feestelijk jaar van te maken, waarbij saamhorigheid en historie centraal staan.[n]