Afbeelding
Foto: Bij 't Berkske, Zorgboerderij.

Rondje Ulvenhout: Met 30 Vrouwen van Nu op stap

ULVENHOUT - Onze groep bracht op 1 oktober allereerst een bezoek aan Roberto, de mooie fietsenzaak. Hier kregen wij uitleg en anekdotes te horen, over o.a. de E-bikes, de gevaren ervan voor ouderen,’ wij dus…oeps!! Toen het showen van de prachtige helmen, mèt achterlicht!


Op naar ‘Refreeze,’ een nieuw Wellnesscentrum in ons dorp. Voel je herboren in 3 minuten! Hier onderga je een cryo/koude therapie, die gebaseerd is op een eeuwenoud principe, nl. het menselijk lichaam blootstellen aan extreme kou - 110°! Wij kregen een duidelijke uitleg. Het bevordert de gezondheid, het activeert het immuunsysteem, de doorbloeding, vitaliteit. Vermindert pijn, zoals reuma, artritis en nog veel meer.


Hulpmiddelen

Daarna naar de ‘Gezellin' of wel, Susan van Camp. Wij kregen een warm onthaal bij haar. Zij demonstreerde een prachtige lichtgewicht rolstoel, die je om kan toveren tot rollator. Hun werk, zij heeft drie medewerksters in dienst, bestaat uit; waar de thuiszorg niet aan toe komt, dat doen wij. De wens van de cliënt staat voorop. Afspraken regelen, ook met de familie, om een zo goed mogelijk plan op te stellen. We zagen ‘vernieuwde’ hulpmiddelen, zoals prachtig beschilderde wandelstokken die je helemaal op kunt vouwen. Het was een verrassend bezoek! De ‘gezellin’ is dag en nacht bereikbaar!


Paulus van Daesdonck

Hierna naar het museum Paulus van Daesdonck, met een rondleiding. Je waande je meteen in het begin van 1900! Het schooltje boven dateert uit 1904. Vele herkenbare spullen uit onze tijd, zoals ‘de inktpot en het ‘leesplankje, + 55 jaar Bosuilendorp!


Zorgboerderij 't Berkske

Toen naar Zorgboerderij ‘t Berkske, in 2001 geopend, waar onder begeleiding, verstandelijke en lichamelijk gehandicapten mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Sicco Botman heeft ons verteld over de oprichting, mede door zijn vader, en gaf buitenom een rondleiding. Na leuke verhalen over de bewoners namen wij afscheid van hem.


Tot slot

Tot slot het ‘Latin Streetfood’ restaurant ‘SAVOR’ in de Dorpsstraat. Hier genoten wij van koffie/ thee met iets lekkers en tot slot een portie nacho's, een echt ‘Latin gerecht.’[n]