Winnaars Kees de Leeuw toernooi
Winnaars Kees de Leeuw toernooi Foto: H. Kwant

OSV Bowls Breda en het Kees de Leeuw toernooi

BREDA - Op 9 oktober organiseerde OSV Bowls Breda alweer voor de 12e keer het 'Kees de Leeuw toernooi'. Kees de Leeuw was onze eerste voorzitter.


Aan dit altijd druk bezochte toernooi namen zaterdag 22 gemengde ploegen van 3 sporters deel (totaal 66 deelnemers uit heel het land!). Het waren spannende wedstrijden. Vooraf was moeilijk te voorspellen wie de uiteindelijke winnaars voor de eerste drie plaatsen zouden worden. Iedere ploeg moest drie wedstrijden spelen van een uur, waarbij de nodige punten verdiend konden worden. Na de tweede wedstrijd werd de stand steeds duidelijker, maar de derde wedstrijd gaf pas de uiteindelijk definitieve stand weer.

Op de eerste plaats eindigde de ploeg van Ons Kinnehim (Haarlem), als tweede en derde eindigden twee ploegen van BC Oudenrijn (Utrecht).

Heeft u ook belangstelling voor deze sport kom dan gerust eens kijken. Bowls spelen is op zich geen zware fysieke sport, maar wel uitermate geschikt om in beweging te blijven, zeker voor 60+-ers. Bij ons staat gezelligheid en het meedoen met het spel bovenaan. Daarbij gaat het bij deze sport vooral om precisie, om je bowl zo dicht mogelijk bij het kleine witte balletje (de jack) te krijgen.

De trainingen worden gehouden in de sporthal FunZone aan de Terheijdensweg 500 in Breda  (voorheen Optisport Leisure Centrum) en zijn op dinsdagmiddag van 13u30 tot 16u30, met een korte koffie/thee pauze van een half uur, en op vrijdagavond van 20u00 tot 21u30. De toegang is gratis.

Kijk ook eens op onze website www.osvbowlsbreda.nl[n]