Allerzielen vieren in en rond de Martinuskerk

BREDA - In alle katholieke kerken worden op dinsdag 2 november de overledenen herdacht. In de geloofsgemeenschap H. Martinus in Princenhage worden op die dag om 14.00 uur de graven gezegend op de begraafplaats. Daarna is de Martinuskerk open tot 19.00 uur. 


U kunt er bidden (ook bij het H. Sacrament), een kaarsje branden, mediteren of een gesprek hebben met elkaar bij een ‘bakje troost’. Kinderen kunnen hun eigen herdenkingshoekje maken. 

Foto’s van overleden dierbaren (die kortgeleden of al wat langer geleden gestorven zijn) worden op een scherm geprojecteerd. Dit maakt de sfeer in de kerk zeer persoonlijk. Wanneer u het fijn vindt dat een dierbare van u daarbij is, dan kunt u tot 1 november een foto mailen naar martinus@parochiemariamagdalena.nl. Uiteraard wordt daar prudent mee omgegaan.


Gebedsviering

’s Avonds is er om 19.00 een gebedsviering waarin de namen van de overledenen worden genoemd voor wie het afgelopen jaar een kerkelijke uitvaart of crematie is gevierd. Gebedsintenties voor andere dierbaren kunnen tot 1 november worden opgegeven op bovenstaand emailadres of 076-5213873.


Allerzielen

Allerzielen is bij uitstek een dag om stil te staan bij onze lieve doden. En de kerk is in het bijzonder een plaats om je hart te openen voor onze God en je door Hem te laten troosten. Zo’n bezoek kan heilzaam werken. Wees welkom.

Werkgroep Allerzielen, geloofsgemeenschap H. Martinus, Parochie H. Maria Magdalena.[n]