Paul Bindels.
Paul Bindels. Foto: Wijkraad buitengebied Breda Zuid west

Koninklijke Onderscheiding voor Paul Bindels

BREDA - Het jubileum van de wijkraad viereen dan zelf geridderd worden, dat overkwam Paul Bindels. In de volle Kievitslaar kreeg Bindels op 29 oktober 2021 de versierselen opgespeld.


Wethouder Marianne de Bie had lovende woorden voor de voorzitter van de wijkraad. Bindels heeft 15 jaar geleden de toenmalige wethouder er van kunnen overtuigen dat een wijkraad voor buitengebied Breda Zuid West echt nodig is. Voor het gemeentebestuur én voor de bewoners heeft een wijkraad inmiddels zin. De wijkraad spant zich in voor een goed woon- en leefklimaat in Breda Zuid West. Paul volgt nauwgezet de plannen van de gemeente en spant zich in voor een goede vertaling daarvan voor de buurt. Hij doet dat dus al vijftien jaar. Naast het jubileum van de wijkraad was Paul ook voorzitter bij de Vereniging van Automobieltechnici ATC afdeling Breda. De wijkraadsleden hebben gedegen onderzoek gedaan en er gezamenlijk een geslaagde dag van gemaakt. Een mooi stukje teambuilding. Allerlei betrokkenen hebben hun steun betuigd voor de voordracht.  


Naast de huidige wijkraadsleden waren er veel ‘oud gediende wijkraadsleden' aanwezig. Ook collega wijkraadsvoorzitters waren aanwezig. Marianne Verheij van dorpsraad Princenhage vertelde over haar samenwerking met Paul en dat ze zich vaak samen inzetten om gehoor te vinden bij het gemeentebestuur voor de belangen van de bewoners. Voormalig wijkbeheerder Wiet Kerkhoven noemde Paul in zijn toespraak een betrokken bestuurder die vragen blijft stellen en zich niet uit het veld laat slaan. Tot slot heeft de wijktroubadour Carola van der Meer Paul toegezongen en kon het voltallige publiek al snel het refrein meezingen.[n]