EXPOSITIE

Expositie ‘Kunst Onder de Leden

13:00 | Stadsgalerij

Leden van het Bredase koor ‘Het Groote Leughen’ exposeren: ‘Kunst Onder de Leden’ oftewel KOdL. Een grote variatie aan disciplines wordt er op deze prachtlocatie getoond. Donderdag open tot 22.30u. www.facebook.com/KOdLBreda



Woensdag 3 november

Financiën, levenstestament, erfrecht

10:00 | Wijkcentrum 't Houwke

Notaris Tiemen van Hassel geeft voorlichting over het belang van financiële planning, levenstestament en erfrecht. Gratis toegang. Aanmelden: 076-5251502, voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl.

 

De Bommel Quiz

20:00 | Café De Bommel

Quizzen in De Bommel o.l.v. van de beste quizmaster van het land, Danny Damen. Inschrijven vanaf 19.30 uur - deelname gratis.


Donderdag 4 november

Creatieve middagen

13:30 | Buurthuis Gageldonk

Wekelijkse bijeenkomsten voor iedereen die creatief bezig willen zijn, zowel voor senioren als voor jongeren die dagelijks thuis zitten en er eens uit willen. De opzet is wekelijks op donderdagmiddag vanaf 4 november van 13.30-16.00 uur in buurthuis Gageldonk. Graag aanmelden ivm bestellen van de hoeveel materialen naar: e.beverwijk@ziggo.nl

 

Vrijdag 5 november

Kamermuziek Breda

20:15 | De Nieuwe Veste

Arno Bornkamp, saxofoon, laat in ‘Little Big Horn’ de mogelijkheden van de baritonsaxofoon zien en horen. Meer info op www.nieuweveste.nl. T/m 18 jaar gratis toegang.


Zaterdag 6 november

Bewonersochtend Netwerk Haagse Beemden

10:00 | Ontmoetingscentrum De Sleutel

Op zaterdag 6 november organiseert Netwerk Haagse Beemden een informatieochtend over het plan Haagse Beemden Verbindt. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn alle wijkbewoners van harte welkom om met ons te praten over ideeën waarmee we de wijk (nog) mooier kunnen maken. Haagse Beemden Verbindt is een plan om zowel de sociale als de fysieke verbindingen in de grootste wijk van Breda verbeteren, dus heeft u ideeën die daaraan kunnen bijdragen? Kom ze met ons delen in Olympia / Ontmoetingscentrum de Sleutel aan de Vlierenbroek.

 

Zondag 7 november

Postzegelruilbeurs Breda

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 7 november een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkeniersstraat 285a, Breda. Open van 9.30-12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.



Grote najaars- en kerstverkoop

11:00 | Pekhoeve

Tesselschade is de oudste Nederlandse vrouwenvereniging, met als doelstelling vrouwen d.m.v. ondersteuning in de studiekosten economisch onafhankelijk te maken. Om geld te genereren heeft Tesselschade Breda op 7 november een grote verkoop van handgemaakte hoogwaardige producten. Het borduren staat hierbij centraal maar ook andere handwerktechnieken houden we in stand. Er zijn een aantal gastexposanten aanwezig en er is een demonstratie porselein schilderen. De verkoop vindt plaats in de Pekhoeve in Ulvenhout van 11 tot 15 uur.

 

Kerkdiensten 

10:00 | Kerken

Lucaskerk 10.00u R. Supardi (oecumenisch) Franciscuskerk za. 19.00u R. Lobo, zo. 10.30u H. Wijtten Michaelkerk za 19.00u R. Supardi, zo. 11.00u R.Lobo, 13.00u R. Supardi (Engels), 15.00u G. Razon (Antilliaans) Willibrorduskerk 09.30u R. Lobo. Laurentiuskerk: 10.00u: dienst van Woord en Gebed, gedachtenisviering ‘met alle Heiligen’; voorganger ds. Eward Postma, organist/cantor Gijs van Spankeren m.m.v. de cantorij. Markuskerk, Hooghout 96, 10:00 uur: ds. T. van Prooijen. Johanneskerk, Dreef 5, 10:00 uur: ds. S. van Meggelen. Sacramentskerk: 11.00u: Viering van Woord en Gebed m.m.v. Dameskoor Accordando. U kunt na de dienst spullen inleveren, welke door ons dan naar de Voedselbank worden gebracht. 

 

Rijk gevarieerd Bach-concert in Ginneken

16:00 | Laurentiuskerk

Op zondag 7 november wordt om 16.00 uur een Bach-concert uitgevoerd in de protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan/Ginnekenmarkt. De muzikale leiding is in handen van Ruben de Grauw. Kaarten bij de boekhandels: Van Kemenade & Hollaers, Vives en de Vrije Boekhandel; ook bij de ingang van de kerk. Aanvang 16.00 uur, parkeren op het Schoolakkerplein.


Maandag 8 november

Lezing 200 jaar Amerikaanse immigratie en integratie

20:00 | De Nieuwe Veste

8 november, 20.00-22.15 uur in de Concertzaal v/d Nieuwe Veste Molenstraat 6, Breda. Info: www.volkenkundebreda.nl. De heer Frans Verhagen, socioloog, zal een lezing met beeldmateriaal geven over ‘200 jaar Amerikaanse immigratie en integratie'. Vanwege corona zal iedereen die de lezing wilt bijwonen op een geldige QR-code worden gecontroleerd.

 

Vrijdag 19 november

Bevolkingsonderzoek

Heksenwiel en Lucaskerk

Op 19 november start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Breda. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd. Het onderzoekscentrum staat tot begin februari 2022 op het parkeerterrein tegenover winkelcentrum Heksenwiel en bij de Lucaskerk. Meer info: www.bevolkingsonderzoekzuid.nl