collage van alle werken
collage van alle werken Foto: D.Machielsen

Schilderclub Talentevoluo
in Museum de Rijf

PRINSENBEEK - Ad Machielsen is in Prinsenbeek en zeker in Museum de Rijf zeker geen onbekende. Zowel binnen als buiten is daar werk van hem te zien. 


Jaren geleden exposeerde hij ook zijn schilderijen in Museum de Rijf. Toos Havermans en Gerjo Leijten zagen daar zijn werk en gaven beiden aan ook te willen gaan schilderen. Zodoende ontstond het idee, dat Ad hen daarbij zou ondersteunen. Zogezegd, zo gedaan. De door Gerjo gemaakte schilderijen werden opgehangen in haar gastenverblijf in Terheijden. Het zien daarvan was voor een aantal kennissen en buurtgenoten aanleiding om ook te komen schilderen. Iedere dinsdagavond komen ze sindsdien samen en beleven veel genoegen aan het schilderen in allerlei stijlen.


Leden schilderclub

Ad Machielsen tekent al vanaf zijn 4 jaar. Heeft kunstacademie gedaan en contacten met Cornelis le Mair, kunstschilder uit Eindhoven. Werkt veelal met olieverf. Houdt van allerlei onderwerpen; Marie-José Bakkeren werkt graag met olieverf. Houdt van kleurrijke taferelen, onderwerpen zijn menselijke figuren; Jolanda van Beek schildert graag stillevens en dieren en werkt het liefst met olieverf; Carola van de Biggelaar houdt van natuur en stillevens, werkt met acrylverf; Guus Colman werkt graag met olieverf en heeft geen vaste voorkeur van onderwerpen; Miranda van Ginneken schildert met olieverf, haar onderwerpen zijn verschillend; Toos Havermans, "schilderen heeft me altijd geïnteresseerd. Als ik een mooi schilderij zag, kon ik daar naar kijken met de gedachte, als ik dat ook eens kon. Zo'n 10 jaar geleden ben ik dat gaan proberen. Ondertussen heb ik al een hele collectie bij elkaar"; Lisbeth Jansen, "ik ben 2 jaar geleden begonnen met schilderen op de schilderclub. Ben geïnteresseerd in 'de oude meesters' en schilder graag met olieverf"; Annemiek van Kuijck houdt van abstract en kleur, werkt graag met olieverf. Af en toe maak ik wel eens een 'uitstapje' naar wat realistischer werk. Gerjo Leijten, techniek: olieverf. Onderwerpen: dieren, landschap in de natuurlijke kleuren; Gijs Machielsen, "ik heb mezelf onderwezen door middel van 2 cursussen via internet. Mijn onderwerpen zijn voornamelijk dieren en portret"; Henny van Oosterhout, "Ik ben een buitenmens en kan erg genieten van natuur en landschap. In onze grote tuin doe ik energie op en vind ik inspiratie. Sinds 1 jaar kom ik met veel plezier naar de schilderclub'; Ineke Taks, houdt van werken met olieverf. De onderwerpen zijn divers, maar vooral kleurrijk.[n]