Concert 2019 CMD Breda in Tsjechië
Concert 2019 CMD Breda in Tsjechië Foto: Pieter Zwaans

Herdenkingsconcert 600 jaar Elisabethsvloed

BREDA - Ter herdenking van '600 jaar Elisabethsvloed' vindt zondagavond 21 november een bijzonder concert plaats in de Lambertuskerk in Raamsdonk.


Die avond staat het beroemde Requiem van Gabriel Fauré centraal dat wordt uitgevoerd door koor, solisten en orkest van Consortium Musicum Divertimento Breda. Het geheel staat onder de bezielende muzikale leiding van dirigenten Rick Muselaers en Rienk Bakker.

Het gezelschap -bestaande uit koor en orkest- maakt ruim 40 jaar elke zomer een concertreis in het buitenland. De coronamaatregelen hebben ook voor het CMD Breda gevolgen gehad. Zodoende konden de concertreizen in 2020 en 2021 helaas geen doorgang vinden. De huidige versoepelingen geven amateurverenigingen gelukkig weer de mogelijkheid om muzikale activiteiten te organiseren.

Daarom hebben bestuur en dirigenten het idee opgepakt dit jaar alsnog een concert te verzorgen. Verder vermeldt het programma instrumentale muziek van Dvorák en Fauré en een solo voor harp.

Herdenkingsconcert, zondag 21 november van 20.00-21.15 uur, Lambertuskerk, Kerklaan 4, Raamsdonk. www.ticketkantoor.nl/shop/cmdbreda. Informatie: www.cmdbreda.nl.[n]