Woensdag 10 november

Kringloopwinkel Sanaga

10:00 | Kringloopwinkel

Ga eens kringlopen aan het Erasmusplein 12 in Breda. De knusse winkel is geopend op woensdag en donderdag van 10.00-16.00 uur. www.kringloopsanaga.nl

 

Stilstaan bij Geloven

19:30 | Grote kerk

Woensdag 10 november, 19.30-21.30 uur. Slotbijeenkomst van de cursus ‘Uitdagingen van de wereldkerk’. Sint Franciscuscentrum van het Bisdom Breda. H. Antoniuskathedraal, Sint Jansstraat 8. Aanmelden via https://sintfranciscuscentrum.nl/

 

Stilstaan bij Geloven

19:30 | H.Antoniuskathedraal

Woensdag 10 november, 19.30-21.30 uur. Slotbijeenkomst van de cursus ‘Uitdagingen van de wereldkerk’. Sint Franciscuscentrum van het Bisdom Breda. H. Antoniuskathedraal, Sint Jansstraat 8. Aanmelden via https://sintfranciscuscentrum.nl/

 

Donderdag 11 november

Themamorgen in De Lichtbloei

10:00 | Inloopcentrum 'de Lichtbloei'

Na koffie/thee en iets lekkers, wordt er een thema behandeld. U mag als bezoeker aangeven waarover u een volgende keer wil spreken. Na behandeling van het onderwerp en evt. vragen, een lunch (niet verplicht) - eigen bijdrage lunch € 2,00.

 

Creatieve middagen

13:30 | Buurthuis Gageldonk

Wekelijkse bijeenkomsten voor iedereen die creatief bezig willen zijn, met makkelijke projecten. Kosten: 2,50 euro. Graag van te voren even aanmelden i.v.m. bestellen van de hoeveel materialen naar: e.beverwijk@ziggo.nl

 

14+ inloop jongerencentrum Galaxy

15:30 | Jongerencentrum Galaxy

Ben jij 14+ en op zoek naar een locatie om met je vrienden te chillen in de omgeving Haagse Beemden? Kom een keer langs om te tafelvoetballen, pingpongen, playstationen, film te kijken, of de studio in te duiken. Voel je thuis in de Galaxy!

 

Expositie fotografen en kunstenaars

20:00 | Stadsgalerij

De fotografen maken deel uit van een huiskamerclub Digifotoclub. Deze club bestaat uit 7 leden. Er is nog plaats voor nieuwe leden! Om de ruimte van de Stadsgalerij meer uitstraling te geven wordt de foto expositie aangevuld met werken van beeldend kunstenaars. Expositie van 11 t/m 14 november. Opening op 11 november van 20.00-22.00 uur, de overige dagen van 11.00-17.00 uur.

 

Stilstaan bij Geloven

20:00 | Het Kruispunt

Donderdag 11 november, 20:00 uur. Slotbijeenkomst Leeskring ‘Eenvoudig leven’ (auteur: Sam Janse e.a.). Het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Aanmelden: via verdieping@hetkruispunt.org.

 

Stilstaan bij Geloven

20:00 | Lutherse kerk

Donderdag 11 november 20.00u. Start van drie avonden over Maria Magdalena. Inleiders: Marian Geurtsen en Franck Ploum. Ekklesia Breda. Lutherse Kerk, Veemarktstraat 11, Breda. Vervolgdata 18/11 en 25/11. Aanmelden en informatie: Franck Ploum (info@ekklesiabreda.nl).

 

Vrijdag 12 november

14+ inloop jongerencentrum Galaxy

17:00 | Jongerencentrum Galaxy

Ben jij 14+ en op zoek naar een locatie om met je vrienden te chillen in de omgeving van de Haagse Beemden? Kom een keer langs om te pingpongen, bordspellen, playstationen, film te kijken of de studio in te duiken. Voel je thuis in de Galaxy!

 

Laureatenconcert/muziekprijs Jan de Breet

20:00 | Nieuwe Veste

Vier getalenteerde muziekleerlingen van Nieuwe Veste spelen een gedeelte van het repertoire van hun Examenconcert van afgelopen seizoen. Bekendmaking wie van hen de ‘Muziekprijs Jan de Breet’ heeft gewonnen! Gratis toegang, met coronatoegangsbewijs.


Zaterdag 13 november

Contactochten voor mensen met MS

10:30 | Molen de Hoop

Wil je in contact komen met mensen met MS kom dan naar de bijeenkomst in Bavel. De bijeenkomst is gratis, wordt georganiseerd door MSVN regio Brabant-West. Graag aanmelden via: secretariaat.msvn.brabantwest@gmail.com

 

Verkoop Kookboeken

12:00 | oude brandweerkazerne

Vanuit een nalatenschap hebben wij de beschikking gekregen over ca 800 nieuwe en gebruikte kookboeken van zeer goede kwaliteit. Zaterdag 13 november van 12.00-15.00 uur vindt de verkoop plaats in de oude brandweerkazerne aan de Slotlaan 104A in Ulvenhout. Toegang gratis. Reking houdende met de geldende coronaregels. Opbrengst gaat naar het goede doel.


Elfde van de Elfde viering Bosuilendorp

19:00 | Flamingobar

11-11 avondprogramma in de Flamingobar met de presentatie van de Bosuilse Jeugdprins(es) en Jeugdraad, en onze nieuwe Prins Carnaval en zijn Gevolg. Alles nog wel binnen alle coronaregels, maar we kunnen weer een beetje los!

 

Iris akoestische covers

16:00 | Café Het Hijgend Hert

Het duo Iris&James zal akoestisch optreden in het kader van live muziek op zaterdagmiddag wat eens in de maand wordt gehouden. Iris bekend vd band IRIS en James bekend vd band ROX worden ondersteund door Peter Bogaard op basgitaar.


Presentatie jubileumboek Bosuilendorp

16:30 | Museum Paulus van Daesdonck

13 november wordt om 15.30 uur het jubileumboek ‘55 jaar Carnaval in Bosuilendorp’ gepresenteerd. Dit is ook de laatste dag van de overzichtstentoonstelling over het Bosuilse Carnaval, die je dan nog tot 17.30 uur kunt bezoeken.


La Vida Loca Latin Party

19:00 | Tiggelman Dance & Events

Zaterdag 13 November is FIESTA bij La Vida Loca bij Tiggelmas in Breda. Natuurlijk met onze bekendste recept: Dans, AMOR, Flirten en veel Salsa, Bachata, Merengue, Kizomba met onze residente LATINOS djs JOHNNY B & JOSE RUMBA

 

Presentatie Prins van Giegeldonk

20:00 | Buurthuis Gageldonk

Zaterdag 13 november vanaf 20:00 uur: opening carnaval CC Giegeldonk met installatie van Prins en Gevolg. Mmv De Bimde Blaozers, De Fiepers en De Toeteleurs. Buurthuis Gageldonk, Gageldonksepad 5.

 

Concert ‘Splendor’ door Cantabile

20:00 | Sacramentskerk

Zaterdag 13 november, aanvang 20.00 uur, geeft Gemengd koor Cantabile o.l.v. Ad van Unen met begeleiding van organist Jelena Bazova en het Sweelinck Trombonekwartet o.l.v. Gerard de Krom - na bijna twee(!) jaar - een concert in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 Breda. Kaarten te koop bij de Vrije Boekhandel, boekhandel Van Kemenade & Hollaers, en bij de koorleden (event. aan de kerk). Jongeren tot 16 jaar hebben gratis toegang. Zie ook www.cantabilebreda.nl.

 

Optreden Tak&Band

21:00 | Café Het Hijgend Hert

Zaterdag 13 november speelt de Bredase band Tak&Band vanaf 21:00 uur in het Hijgend Hert, Pasbaan 7 Breda. Het optreden is onderdeel van de serie POBHert Seated, door POB Breda. Tak&Band is een groep muzikanten rondom singer-songwriter en multi-instrumentalist Pieter Tak uit Breda. De band maakt songs over wat er speelt in de wereld, over ‘lief' en over ‘leed'. Toegang gratis. Vol is vol. Reguliere COVID-19 maatregelen gelden. Voor meer info: kijk bij Nieuws&Agenda op www.pietertakenband.nl.