Deltalent laat rugbytalenten stappen maken

BREDA - In navolging van de handbaltak gaat Deltalent met ingang van het komend rugbyseizoen de west Brabantse talenten begeleiden. Vorige week zondag werd op de velden van de Bredase Rugby Club de overeenkomst ondertekend tussen directrice Carin Jansen van het Engelbrecht College, voorzitter Ruud Verdaasdonk van de Rugby Academy Zuid en Herman Kruis namens Deltalent/ Cruijff College.

De bedoeling is dat de Academy in Rosmalen/ Den Bosch gesplitst wordt in een oost Brabants deel en dat in Breda de talenten van west Brabant en Zeeland hun trainingen gaan volgen. Belangrijk is dat onder meer de reisafstanden worden beperkt voor de spelers die driemaal in de week een technische veldtraining en twee krachttrainingen moeten afwerken.

“Na eerdere initiatieven is er nu eindelijk iets van terechtgekomen,”: volgens Deltalent bestuurder Walter van de Mast.” Ook op clubniveau zijn we al eerder bezig geweest. Het is top dat de talenten nu in hun eigen regio stappen kunnen maken.” Het werven van talenten kan nu gaan beginnen waarbij ook de rol van Graaf Engelbrecht belangrijk is om de spelers hun sport met studie te laten combineren.

Het gegeven dat onlangs de LOOT status werd verkregen is een pré. Herman Kruis over het technisch programma:” We willen met ons topsportprogramma gaan starten met een dertigtal kids die onder de vlag van Deltalent gaan trainen en het streven is om er tien op termijn door te laten stromen naar het landelijke programma en de nationale jeugdselecties.” 


Top 5 van grootste verenigingen

Er wordt gebruik gemaakt van de velden van BRC nabij de schaatsbaan. De Bredase vereniging timmert hard aan de weg en het ledental nadert de 450 al, waaronder 250 jeugdspelers en mag zich bij de top 5 van de grootste verenigingen in ons land rekenen. Alles is goed geregeld en de vele functies binnen de club blijken moeiteloos ingevuld. De hoofdmacht komt uit in de eerste klasse onder de ereklasse. Een boost wordt verwacht als in 2023 het WK in Frankrijk wordt verspeeld. Het werken met de jeugd heeft de club geen windeieren gelegd. Zo spelen de jong oranje klanten Skip Jongejan en Boris Hadinegoro in Frankrijk en stoeit Willem Vos met de ovale bal in Wales.

Inlichtingen: www.deltalent.eu.[n]