Afbeelding
Foto:

Veel Bredanaars kwamen bij het afgezonderd sinterklaasevenement een kijkje nemen. Het doorloopevenement trok veel bezoekers, wat leidde tot lange wachttijden en drukte in en om het park. “Maar de beleving was er”, vertelt Anneloes.


Al voor het begin van het evenement stond er een lange rij met kleine pietjes en sintjes voor het park. En ook in het Valkenberg moesten de bezoekers veel wachten om de Sint te kunnen zien. “De doorstroom was niet optimaal. Wij hebben nog een zijweggetje genomen om te kunnen zwaaien naar de Sint, anders hadden we nog anderhalf uur in de rij moeten staan”, vertelt Anneloes die samen met haar zoon Noek uit het park komt gelopen. Op de vraag of de Sint terug zwaaide, schudt de kleine Noek zijn hoofd: “Nee.” Toch zijn de twee niet ontevreden met het bezoek. "De beleving is er en dat is waar het om draait”, vertelt Anneloes. 

Anneloes denkt dat het nieuwe Sinterklaas-evenement dat de traditionele intocht verving, beter geregeld had kunnen worden. Bezoekers konden voorafgaand kaartjes kopen op een tijdslot, maar dat werkte niet zo goed. De rij werd ondanks de tijdslots erg lang. “De wachtrij was gewoon te lang en de invulling van het evenement had beter gekund. Maar de pieten stonden overal en nergens, dus voor de kinderen was het voldoende. Noek vond het leuk en dat is het belangrijkste", vertelt ze. [n]